Bu olayı imkansız olarak yorumluyorum. İlk olarak çoğu uygulama bunu kabul etmez. Kabul etmeselerde yasaklayamazlar. Örneğin X ; Okulların tatil olduğunu tamemen bir sosyal medya platformundan duyuruyorlar.Devlet aktif bir şekilde halkına karar açıklarkende kanallardan çok sosyal medya üzerinden yapıyor. Bu yüzden yasaklayamazlar . Ayrıca sosyal medya uygulamarında kvkk sözleşmeleri var tamamen gizlilik üzerine. En basiti Rojin olayı idi sanırım Whatsapp konuşmalarını vermemişti Meta. Böyle ölümlü kalımlı içinde suç olan bir dosyayı aydınlatacak belki, delilleri bile vermeyi reddettiler. Ayrıca şu konuyada değineyim İnstagram üzerinden örnek veriyorum fake hesaptan birine küfür etseniz veya tehdit etseniz şahıs sizin hesabı karakola savcılığa heryere versin gene bulamaz.Çünkü İnstagram bilginizi 3. şahıslar ile paylaşmaz devlet dahil. Bu dediğiniz platformlar şuan çoğu devletten üstün. O yüzden kabul etmeleri imkansız olarak düşünüyorum çünkü resmen uygulamayı tamamen değiştirmek gibi bişey bu. Kabul etmezlersede hiçbirşey olacağını zannetmiyorum.