srhtyldz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
9 ay önce bir müşteriyle anlaştık, işini aldım. Süreci tamamladım, projeyi teslim ettim. Sonrasında adam “vazgeçtim, iade istiyorum” moduna geçti. Ben de açık kaynak kodlu bir projede iadenin mümkün olmadığını anlattım. Başta alttan aldım, uzatmak istemedim ama karşı taraf tansiyonu yükseltti. En sonunda ben de patladım, küfürlü bir çıkış oldu.
Ardından “dolandırıcılık” ve “hakaret” iddiasıyla dava açtı. Neyse ki şirket var, iş teslim edilmiş, ortada dolandırıcılık yok. Savcı o kısmı düşürdü. Ama hakaret kısmından 9.970 TL adli para cezası çıktı ve dosya kapandı. Geçen ay yaklaşık 10K ödeyip konuyu bitirdim.
Ödemeseydim süreç uzayacaktı, muhtemelen mahkemeye taşınacaktı. Bildiğim kadarıyla da bu tarz adli para cezaları karşı tarafa değil, devlet hazinesine gidiyor. Yani olay tazminat değil, kamu adına kesilen bir ceza gibi işliyor.
aynen hocam para davacıya değil devlete gidiyormuş. ayrıca sen parayı devlete ödedikten sonra bile karşı taraf sana manevi tazminat açabiliyormuş. neyse ki açmamış adam 😃