Bu tecrübelerinizi dinlemek isterim hocam adsense neden kesinlikle daha çok kazandırıyor

Son 2 yıldır 10 farklı sitemde min. günlük 50k tier1 ülkeler ziyaretçileri ile bu durumu analiz ediyorum adsense ve adsense reklam platformları ortak kullandıldığında min. %20 30 kadar sektöre göre değişkenlik gösterebiliyor tabi ama farklılık olabiliyor
Tecrübelerimi detaylı paylaşma imkanım yok maalesef. Ancak genel görüşüm tier-1 ülkelerden gelen kaliteli trafiğe sahip bir site için Google'ın reklamveren havuzunun derinliği ve rekabet ortamı, uzun vadede her zaman daha avantajlıdır. Üçüncü parti platformların kısa vadede ek gelir sağlayabileceğini inkar etmiyorum, ancak kullanıcı deneyimine etkisi, politika ihlali riskleri ve uzun vadeli SEO performansı düşünüldüğünde dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Ama tabii herkesin deneyimi farklıdır, sizin analizleriniz sizin siteleriniz için geçerli olabilir.
Ayrıca kaliteli içerik üreten ve kaliteli trafiğe sahip bir site, zamanla Google Ads reklamverenleri tarafından
doğrudan hedeflenir. Reklamverenler belirli siteleri veya kategorileri seçerek reklam verdikçe, o siteye özel rekabet artar ve BGBG değerleri organik olarak yükselir. Bu avantajı hiçbir üçüncü parti platform sunamaz, çünkü o reklamveren havuzuna
sahip değiller.