BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşinin hallolmasına sevindim, 18 sene önce web işlerine ilk girdiğimde boza boza yapmasını öğrenmiştim. Hiç unutmuyorum 2009 senesindeydi şimdiki gibi her şey otomatikleşmemişti bilen sayısı azdı. Çok iyi bilen birine bir konuda soru sordum, aldığım cevap beni kendime getirmişti. "Ne diye öğretip ekmeğimi seninle paylaşayım?" bu söz aklımdan hiç çıkmadı. Ayrıca 2 dk lık iş, basit bir iş diye küçümsemişsin, küçümseme. Kuaföre gittim saçımı 3 numaraya vurdum, dandik semtte dandik bir dükkan ve 400 TL sadece saç için verdim çıktım. Komple 3 numaraya vurması 5 dakika aldı, yıllarca bu ustalık için çalışmış yetiştirmiş kendisini, 5 dk alt tarafı basit bir iş senden olsun ne var yani de bakalım. Taksiye bin, 3 dakikalık yol ne var yani basit bir yer de bedava git, yapabilir misin? O yüzden kimsenin emeğini küçümsemeni tavsiye etmem, grafik tasarımcılar bunu yıllardır söylüyor alt tarafı basit bir grafik diyorlar ama o basit işlemi öğrenmek için 4 sene okulunu okumuş ondan bahseden yok. Her emek değerlidir, anydesk ile yapıldıysa izleyip öğrenmişsindir ileride zorlanmazsın sende başkalarına yardımcı olursun o zaman.
ben r10'u sadece bir pazar yeri değil, bir forum kültürü olarak gördüğüm için de bu sitemim. gerçi forum kültürünü herkes benimseyemez 8 sene önce girdiğin bu piyasada ekmeğimi niye paylaşayım diyen adama kızmışsın ama bugün bana yardım etmek yerine direkt ücret konuşanlarla aynı saftasın. Hevesle yeni bi site açmışım ben burda hayırlı olsun diyip 2 dk lik yardım etmek yerine bu kadar kasıp o dönemin durumuna göre konuşman olmadı reis bende xenforo uzmanıyım xenforo forumlarında yardım isteyen herkese girip 30 dakka da olsa 1saatte olsa yardım ediyorum sırf o sorunu çözmek için yeri geliyor benden daha iyi bilenler de bana yardım ediyor birbirimize yardım etmeyeceksek neden varki bu Forumdaki kategoriler veya dürüstçe yardım isteyen birine gidip işi ticarete bindirmeye gerek var mı amacı zaten buysa o kişinin bu konuda işi olmaz ticari konulara yazar ilgi alanlarına yazar yinede uzun uzun yazmıssın hocam eywallah sağolasın.