Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim .
Tercih olarak kullandığınız AI araçlarıyla işinizi bu şekilde çözebildiğinizi anlıyorum. Ancak ben genel olarak yaptığım işlerde manuel testler gerçekleştiriyorum. AIı daha çok rapor oluştururken anlam kaymasını önlemek ve bir PoC düzenlerken destek almak amacıyla kullanıyorum. Açıkçası sizin kadar AIa güvenmiyorum; yaptığım testlerde de çok iyi sonuçlar alamadım.
Dediğim gibi ben bu yaklaşımın yoğun kullanıldığı havuzun içinde bulunmuyorum. Buna örnek vermek gerekirse, açık kaynaklı projelerin bug bounty programlarına gönderilen raporların önemli bir kısmının bu tür çalışma şekilleri nedeniyle hatalı veya halüsinasyon kaynaklı sonuçlar içerebildiği görülüyor. Nitekim somut bir örnek olarak, cURL açık kaynak projesi 2026 yılında bug bounty programını sonlandırdığını ve bunun sebeplerinden birinin AI tarafından otomatik üretilmiş hatalı güvenlik raporlarının oluşturduğu gereksiz yük olduğunu açıkça belirtmiştir. İlgili duruma şu kaynaktan ulaşabilirsiniz:
https://en.wikipedia.org/wiki/AI_slop
Açıkçası bu mesajınızdan ai'ı da iyi kullanmadığınızı düşünüyorum. Sizin yaptığınız, yapabildiğiniz, yapabileceğiniz her şeyi ai yapabilir. Ayrıca benim yaptığım, yapabildiğim ve yapabileceğim her şeyi ai yapabilir. Bu gerçeği görmemek, geri kalmışlık anlamına gelir. Güncel ai teknolojilerini yakından takip etmenizi öneririm.
Ben artık müşterilerimden iş alırken ilk söylediğim laf şu: %100 ai kullanıyoruz, tek satır bile kod yazmıyoruz, bu sayede işçilik maliyetlerimiz diplerde.
Buyrun fatbotter.com için pentest yapabilirsiniz.
Edit: birkaç yıl önce vibe coding ile yapılan uygulamalarının çoğunun aslında çöp olduğunu ve hayata geçmeden rafa kalktığını ya da çıkan hataların çözülemediği için işin ortada kaldığını gösteriyordum... Hem de vibe coding yapmaya çalışan arkadaşlarıma. Bu tamamen belki de kodlama bildiğim için, değersizleşme korkumdandı...