Çünkü genelde patronlar sermayedar oluyor yazılımcı olmuyor o yüzden patronlar en düşük maliyetle en ucuz iş yapılsın istiyor bundan dolayı ekstra maliyet çıkartmamak için bu tür güvenlik uygulamalarını gereksiz buluyor patronlar bu kadar. Benim kuzenim bir turizm firmasının kendi web platformunu yazmak için oluşturulan yazılım grubunda çalışıyor patron yazılımcılara bilgisayar bile sağlamıyor herkes kendi Özel hayatını kullandığı bilgisayarıyla işe gelip gidiyor, bu yazılımcıların çoğu genelde yeni mezun olduğu için çok da seslerini çıkartamıyorlar patronla ucuz işçi gibi çalıştırıyor işte. Tabii doğal olarak birçok konuda tecrübe az olduğu için gerçek bir örnek vermem gerekirse kuzenim geçenlerde kredi kartı bilgilerini bir yerde şifresiz şekilde logladıklarını fark etmişler ve açığı yeni kapatmışlar ben de bunun güvenlik zafiyeti için bir uygulamanız olup olmadığını sordum yani test vesaire yaptırıyor musunuz gibi o da o da biz bu işin uzmanı değiliz patron az yesin gitsin güvenlik için ayrı hizmet alsın dedi