Hocam ben ön ödeme atmayı bırakalı çok oldu, ön ödeme isteyen dolandırma potansiyeli olan çok üye var olmayan da eminim çok vardır ama ben tecrübeme dayanarak ön ödemeyle işlem yapmıyorum. Bunu işlem ücreti ayırt etmeksizin söylüyorum 50-100 TL bile olsa 1-2 tane mail satın alacak da olsam ön ödeme yapmıyorum. Belki bu nedenle ticaret yapamadığımız hocalarım da okur konuyu denk geliriz bilmiyorum ama mesele dediğim gibi mikttar değil, potansiyel dolandırılma riskinin önüne geçmek, 100 TL dolandırılsam ne ben batarım ne parayı alan zengin olur, ama ben 100 TL için dolandırıldığımla kalırım, alan kişi de hahahhaa nası tokatladım bereket versin dediğiyle kalır. Derdim dolandırılmamak da değil bu duyguyu o kişiye yaşatmamak. Yoksa benim de ön ödeme alarak yaptığım çok fazla iş var, talep etmesem de müşterim ön ödeme ile başlar zaten dışarıda yaptığım ticaretlerimde.
Bir de artık kendi adıma konuşuyorum ön ödeme gibi bir duruma gerek yok zaten birçok kişiyle ticaret yapmışım pek çok forumdan hocamızla tanışıyorum görüşmüşlüğüm var, iş yapmışlığımız var forum iftarları haricinde. O yüzden de çok gerek yok yani, belki bu kararım yüzünden çok güzel insanlarla çalışmaktan mahrum kalıyorum ama yapacak bir şey yok o kişilerle de nasipse denk gelir iş yaparız tekrar.