Selamlar,
Bu konuyu daha önce de açmıştım lakin tam bir cevap alamadığım için tekrardan sormak istiyorum.
Şimdi,Perfect Panel - Smm Panel scripti adında bir script var bu scriptde 5000 adet site var(örneğin) ve bu 5000 site kendi içinde tam senkronize çalışmakta.
Hepsi aynı databaseyi kullanıyor diye biliyorum.
Sorumuz nedir?
Normalde farklı paneller olsa cron sistemiyle sipariş atılır,1 dakika aralıklarla siparişin durumu get edilir. Ve eğer sipariş completed olduysa 1. panelin önce cronu algılar,sonra 2. panel filan bu şekilde de zaman aşımı olur.(Yani ana panel 30 saniyede tamamlandıysa,3. panele geçmesi 1 dakika da sürebilir,3 dakikada.)
Perfect Panel Ne Yapıyor?
10 farklı site birbirimizden api çekiyor olalım.
Ana panel benim sitem olsun.Ara panellerden 9. panel benden alıyor,8. panelde 9'dan alıyor.
Ben 10. panelde(ana site bizim olsun) işlem yaptığımda hem 9 hem de 8. panel anında yansıyor.
Yani 10. panelde işlem yaptığımda diğer o arkasındaki 8-9 sitede anında etkileniyor ve işlemler zaman aşmadan yapılıyor.
Önceki konumda "Global_id" değişkeni veriliyordur ve o şekilde sipariş iletiliyordur denildi.
Örneğin 9. panelde api bakiyesi bitmişse,sipariş processingde kalacak o siparişi bana ulaşıp ulaşmamasını nasıl ayarlayacak?
Veya 1. siteden sipariş girdiğimde 9 panelden geçecek,o global_id'nin aynı sipariş olduğunu nasıl biliyoruz yani tamam 8'den 9'a siparişi atalım ama aynı global_id olduğuna nereden eminiz?
Burada mantık tam olarak ne oluyor?
Pek anlatamamış olabilirim,dilimin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalıştım.