Yiğit Aksüt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye'deki büyük firmalara danışmanlık vermiş biri olarak şunları söyleyeyim.

Aylık 30-40 bin TL dediğin ABD menşeili, İngilizce SEO ise evet, bu rakamlar gerçek. Çünkü İngilizce rekabet Türkçeyle kıyaslanamaz. Bir Türkçe anahtar kelimede 50 rakibin varsa, İngilizce'de 5.000 rakibin var. İş gücü, içerik üretimi, backlink maliyetleri, teknik altyapı bunların hepsi katlanıyor. Ama şunu da söyleyeyim: bu paraları hak eden ajans da var, sadece fatura kesen de var. Asıl sorun fiyat değil, karşılığında ne aldığını bilememek.
Dürüst olan SEO'cu "Google'da 1. sıra garantisi" vermez, çünkü algoritma bizim elimizde değil. Ama şunu der: "Şu KPI'ları hedefliyoruz, şu zaman diliminde şu metriklerde iyileşme bekliyoruz, her ay raporluyorum." Yani garanti vermemek ile hiçbir somut hedef koymamak arasında dağlar kadar fark var. Sana hedef bile sunamayan adamla çalışma zaten.

Maalesef sektörün gerçeği bu. SEO'nun giriş bariyeri düşük olduğu için herkes "SEO uzmanıyım" diyebiliyor. Ama gerçek sonuç üreten, teknik audit yapabilen, topical authority planlayabilen, E-E-A-T sinyallerini anlayan profesyonel sayısı çok az.
İyi güzel söylemişsiniz de daha bu hafta r10 üzerinde çok bilindik birisi ile konuştum. Konu domain isminde birinci sıraya gelmekti. Bir site kendi domain isminde birinci sırada değilse zaten o siteden hiçbir şey olmaz benim görüşüm bu. Arkadaşım bana verdiği fiyat 75.000 TL. O yüzden İngilizce veya Türkçe bu platformda fark etmiyor

Not: Aranma Hacmi 5400.
2. olarak kendi domain ismim.
3. olarak Seo’yu öğretecek gerçekten bir eğitim lazım bize ki biz de bu paraları kazanalım. Zaten seo yapıyorum diyen kişiler sonucunda asla söylediklerini gerçekleştirmedikleri için biz başka işlerde boşa zaman kaybetmeyelim. Hem de garantili der geçeriz parayı çevirir iade ederiz 😂