öncelikle forumda hiçkimseye hiçbir konuyla alakalı ücretli-ücretsiz hizmet vermiyorum bunu belirteyim. SEO biraz zaman alan bir süreçtir kullandığınız yazılım, içerikler, backlink ve marka inşa etme sürecidir. bunlar benim gördüklerim illegal tarafını hiç yapmadım bilgimde yok.

şu an birisi bana elindeki siteyi verse, al bunu incele ne yapabiliriz? hangi içerikleri geliştirelim, filanca anahtar kelimelerde yükselmek için ne yapalım dese
sitenin büyüklüğüne, içeriklerine, sayfa sayısına göre değişmekle beraber en az 2 gün araştırma yaparım
mevcut içerikleri geliştirmek için yol haritası - ortalama 1 gün
müşterinin istediği anahtar kelimeleri yükseltmek ve sitenin teknik eksiklikleri ve audit için çalışma 1 gün desek

sadece strateji geliştirmek için 1 hafta harcamam gerekiyor yani 1 haftalık yevmiye ücreti gerekli..
backlink stratejisi içinde ayrıca araştırma yapmalıyım
kendi yazdığım SEO modülleri ve diğer araçlarla site audit yapmalıyım..

bunları alt alta koyunca, eğer müşteri başlangıç için gereken ücreti vermezse, projeyle alakalı hiçbir şeye tırnağımın ucunu değdirmeden sağ üst köşede ki X e basarım.
Ek olarak kullandığım SEO araçları ve kendi geliştirdiğim SEO analiz modüllerinin de bir maliyeti vardır. fotoğrafçıların kullandığı makine, tripod, ışık gibi ekipman maliyeti gibi düşünebilirsiniz. R10 da SEO işini yapanlar nasıl yapıyor bilgim yok tamamen kendi uyguladığım yaklaşımı söylüyorum.