🚨 SON DAKİKA: Claude Code'u artık ÜCRETSİZ çalıştırabilirsiniz.

API ücreti yok. Hız sınırlaması yok. %100 yerel, kendi bilgisayarınızda çalışır.

Claude Code'u yerel olarak çalıştırmak için şu adımları izleyin (tamamen ücretsiz ve gizli):

ADIM 1: Yerel “Beyninizi” Seçin(Ollama)

Öncelikle, yapay zekâ modellerini çalıştırabilecek ve araç ya da fonksiyon çağrılarını yönetebilecek yerel bir motora ihtiyacınız var.

Burada Ollama kullanacağız. Bu yüzden ollama.com adresinden indirip kurun.

Kurulum tamamlandıktan sonra Ollama, hem Mac hem de Windows’ta arka planda sessizce çalışır.

Yükleyici, Ollama’yı kuracak ve sistem yoluna (system path) ekleyecektir.

Kurulumdan sonra Ollama’nın düzgün çalıştığını doğrulayın:

Ollama, kurulum tamamlandıktan sonra otomatik olarak arka planda bir servis olarak çalışır.

Tarayıcınızda http://localhost:1143 adresinde çalıştığını görmelisiniz.

ADIM 2: Öncelikle, kod yazmak için özel bir bilgisayar programı edinmeniz gerekiyor.

Bilgisayarınız gerçekten güçlü ise qwen3-coder:30b gibi daha büyük bir modeli indirebilirsiniz.

Bilgisayarınız o kadar güçlü değilse gemma:2b veya qwen2.5-coder:7b gibi daha küçük modeller sorunsuz şekilde çalışır.

Birini seçtikten sonra, bilgisayarınızın terminalini açın ve indirmeyi başlatmak için şunu yazın:

ADIM 3: Claude’u Bilgisayarınıza Bağlayın

Bu adım çok önemli. Normalde Claude, Anthropic’in sunucularıyla iletişim kurar. Ancak şimdi onun doğrudan kendi bilgisayarınızla konuşmasını sağlayacaksınız.

Öncelikle, temel URL’yi (base URL) ayarlayarak Claude’a bilgisayarınızın nerede olduğunu bildirin.

ADIM 4: Claude’u Başlatın ve Deneyin

Artık Claude Code’u gerçek işler için kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınızdaki herhangi bir proje klasörüne gidin ve seçtiğiniz model ile Claude’u başlatın.