lokasyon indexi o şekilde çalışmıyor tecrübelerime dayanarak diyebilirim, çünkü abd de yaşayan bireyler etsy de ürün ararken öncelik ücretsiz kargo ve sorunsuz mağazaları ön plana çıkarıyor. Rekabet yüksek ise zaten reklam vererek o aramalar da olma ihtimalini yükseltirsin. Ve avrupa da olupta o aramalarda ilk sırada olan mağazalar da çok fazla. Bu yüzden lakasyon en son düşüneceğimiz durum. Öncelik ücretsiz kargo ve mağazanın seo ayarları. Mağazaya giren kullanıcılar önce ürünün fiyatına sonra görsellerine bakıyor. Almaya karar verirlerse kargo olayına bakarlar. Tahmini gönderim süresi de burada önemli bir faktör haline geliyor. Bu yüzden ürün fiyatına ekspress kargo ücretini dahil ederek, ürünleri en geç 3 gün ya da 5 gün içinde alıcıya teslim edileceğini bilmesi önemlidir. Diyeceğim o ki Lokasyon konumu önemli evet ama bu durumu lehine çevirmek içinde kargo süresini ne kadar az yapar ve teslimat günlerine uyum sağlarsan sorunsuz ticaretine devam edebilirsin. ( istisnai mağazaların ürünleri hariç genel de Tr mağazaları ücretsiz kargo sunar ) Ve zamanla abd lokasyonlu sunucuya geçip işlem yapmaya başlarsan da lokasyonun bulunduğu o index durumun varsa kötü etkisi kalkar zaten zamanla.
@GokhanGok; ok Selamlar hocam. Konu sahibinin izni ile Etsy ile ilgili birkaç merakımı, ve tabii sizin müsaadeniz ile, tecrübe ve bilgi birikiminizden istifade ederek çözüme kavuşturmak isterim. Önceki paylaştığınız değerli bilgileri de göz önünde bulundurarak şimdiden minnet duygumu belirtmek isterim. Çok sağ olun, esenlik ve selamet dilerim.
Sizinle ilk başta sanal sunucu konusunu paylaşmak isterim. Biz bu tür araçları kullanırken gayemizden birisi de mağaza yönetimini, hedefelediğimiz ülke/bölge'de gerçek manada yönetildiğini göstermek. Bundan dolayı her şeyin sağlam bir zemin üzerinde gerçekleşmesi gerekir. Ben de bu sebeple şu yolu izlemeye karar vermiştim: ilgili ülkeye ait Static (sabit) Residential proxy ISP (Rotating olmayan) + antidetect browser kullanmak. Fakat proxy'i test ettiğimde (pixelscan.net üzerinden) tespit ediliyordu ve yine farklı ve önemli bir siteden (şu an tam hatırlamıyorum) 0.3 score değeri alıyordu. Bu oldukça düşük bir değer. Sağlam ve temiz olmadığını gösterir. Tabii burada sorunu sadece proxy üzerinden değil browser sağlayıcısı üzerinden de değerlendirmeliyiz.
Bu hususta sizler nasıl bir yol izliyorsunuz, yalnızca VDS mi kullanıyorsunuz yoksa ilaveten Proxy kullanmaya da ihtiyaç duyuyor musunuz? Veyahut bizim bu konuda dikkat etmemiz gereken bir nokta var mıdır? Benden daha iyi bilirsiniz ki ETSY dikkat eder, tespit edildiğinde ise belki de hiç açılmayacak üzere kapanabilir.
Sizin ile diğer paylaşmak istediklerim ise Listeleme ile ilgili bir konu ve Seo açısından Üretim ortağı eklemenin önemi.
Hocam, Aktif olan bir ürün var ve bu ürün diğerlerine göre en çok satılan ve yorum alan bir listeleme. Bu listelemede komple görsel değişiliği ve SEO / anahtar kelime için başlık, etiket ve açıklamalar kısmında bazı değişlikler yapacağım. Sizce bu aksiyon olumsuz bir etki oluşturur mu yoksa hiç dokunmayıp yeni bir listeleme üzerinden mi hareket etmek doğru olur? Sizin nasıl bir tavsiyeniz olurdu hocam?
SEO konusunda Lokasyon ve kargo ayaralarının öneminden bahsetmiştiniz. Bu konuda ilgili, hedeflenen ülkede yaşayan bir üretim ortağı eklemek, Lokasyon ve kargo ayarları gibi önemli bir etkisi olur mu sizce? Açıkçası bu konuda da fikrinizi merak ettim...
Vaktinizi ayırıp yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim efendim. Dilerim ki paylaşacağınız bilgiler ile herkes istifade eder. Tekrardan sağ olun.