Hocam öncelikle başarılar diliyorum ve dile getireyim; zerre bilgim olan alanlar değil, bu yüzden sadece şu soruyu yöneltmek istedim, merakım açısından dile getirmek istedim :
Bu sistem tam olarak neye hizmet ediyor acaba? Ne hizmet veriyor / sağlıyor?
Tam detaylı elbet tabii değil, netice de dahil olduğunuz bir proje, sadece basit bir örnek rica ediyorum, sizi bozma dan.
İyi çalışmalar dilerim.
bu sistemden kastınız nedir hocam benim projemmi yoksa wasabinin ne olduğunumu soruyosunuz. ben ikisinide cevaplayayım.
Projem, firmalar ile kullanıcılar arasında şikayet oluşturulabilen bir platform yapısına dayanıyor.
Wasabi konusuna gelirsek: Küçük ölçekli projelerde görseller genellikle sitenin bulunduğu dizine yüklenir ve veritabanı da aynı sunucuda barındırılır. Ancak büyük ölçekli sistemlerde mimari farklıdır. Örneğin arka planda aynı anda 510 uygulama sunucusu çalışabilir ve yük dengeleyici (load balancer) gelen kullanıcıyı anlık yoğunluğa göre en uygun sunucuya yönlendirir. Bu nedenle veritabanı, medya dosyaları ve uygulama sunucuları ayrı altyapılarda konumlandırılır.
Wasabi ise bu mimaride, görsellerin depolandığı; düşük maliyetli, yüksek performanslı ve istek (request) başına ücretlendirme yapmayan bir obje depolama servisidir.