Kurumsal firmaların en büyük yanılgısı bu. Ben de 2 senelik grafik tasarım mezunuyum fakat video alanında da son derece uzmanım, temel düzeyde 3D blender'a hakimim, Office programlarına hakimim, ayrıca çoğu pc konularından da anlıyorum (bir konuyu nasıl çözmem gerektiği konusunda uzmanım diyebilirim, çünkü nasıl araştırma yapmam gerektiğini nerelere bakmam gerektiğini biliyorum)
Fakat gel gör ki kurumsal bir şirkette çalışıyorum ama önlisans olduğum için düşük maaş alıyorum, benımle aynı meslektekıler 2 kat fazla maaş alıp daha powerpointte fade animasyonu vermeyi bilmiyorlar.
Bu durumda ben de kendi işlerimde bu uzmanlığımı kullanıp, iş yerinde ise mesleğimin dışındaki her şeye bilmemezlik ayağına yatıyorum. Yoksa aynı maaşa kendime ait olmayan birsürü iş yapacağım, bu da şirkete verimsizlik olarak geri dönüyor.
Sistem bozuk hocam, Avrupa ülkeleri artık eğitimi bile bıraktı, yaptığınız işlere göre sizi alıyor (gerçek sektörler hariç tabi ki doktorluk vs.)
Bu sistem böyle geldi, böyle gider malesef.. Siz kendi işlerinize odaklanın, kurumsal hayat artık tüm dünyada sona yaklaşıyor..