Ankarada bir üniversitede 2 yıllık siber güvenlik bölümü okuyorum.
Bugün okulumuzda kariyer günleri adında bir etkinlik vardı, etkinliğin amacı 10-15 şirketin yöneticilerini okula getirmek ve öğrenciler ile buluşturmak. Gerek staj için gerekse iş hayatı hakkında bilgiler almak için stand açan şirket yöneticileri ile görüşebiliyoruz.Bende dersten sonra standları gezmeye başladım, çok büyük firmalarda var aselsan,havelsan, thy gibi, küçük-orta çaplı firmalarda mevcut. Hangi şirket standına gidip staj ve işe giriş hakkında bilgi almak istesem hepsinden aldığım ortak yanıt "önlisans olarak alım yapmıyoruz" tabiki 2 yıllık okumanın bir eksisi olacak bunun farkındayım ama bu kadar çok yerden bu kadar keskin cevaplar almak moralimi bozdu. Ben neden okuyorum o zaman? Neden yüksek ortalama yapmakla uğraşıyorum? Akademik olarak lise hayatımda iyi bir derece yapamadım evet doğru, bende isterdim mühendis olmayı ama malesef olmadı işte. Önlisans okumak sektördeki firmalar tarafından neden bu kadar yok sayılıyor. Resmen "çöp olsun ama mühendis olsun" kafasındalar. Önlisans okuyan insanlar cahilmi? Bilgisi mi yok? Çalışmaya mı uygun değil? Hem biraz sinir hemde moral bozukluğu ile eve döndüm. Sevdiğim bir bölüm ve bölüm sonunda 3.00 ortalama ile bitirebileceğime inanıyorum. Ama şuan bunun bi anlam ifade etmeyeceği hissine kapıldım.
Madem bu kadar hor görülüyor o zaman yok edin hepsini, en azından tam olarak işsiz diyebilelim kendimize.