Hocam selamlar, geçmiş olsun.
Maalesef bizim milletin yapısında var bu; yüzüne güler, arkandan konuşur. Sen ağzınla kuş tutsan da bahane bulacak adam çok. O yüzden hiç "ben nerede yanlış yaptım" diye kendini yiyip bitirme.
Seni aşağı çekmeye çalışanları sessizce hayatından çıkar, yoluna bak. En büyük cevap başarın ve mutluluğun olur.
Allah iyilerle karşılaştırsın.
Birisi "ben nerede yanlış yaptım" demiyorsa onunla dostluk kurma
Seni aşağı çeken kişilerin gayesi ne onu öğrenmeye bak, iş de ticarette de ikili ilişkinin temelinde dürüstlük yatar. Birisi size kötü yola sürüklüyorsa siz onunla iş yapmazsanız sizin işiniz sekteye uğrar.
Gelelim bana
Lise yılında nefret edilen olmasam da aşağılanan birisiydim. Hiç bir suçum yokken üstüme atılan lakapla 5 yıl lise hayatı yaşadım. Zor muydu evet ama bir şekilde dostluk edinmeye çalıştım ve okulu bitirdim. Üniversite'ye geçtiğimizdeyse lise ortamını koruyarak buluşmalar yaptık. İş hayatı da araya girince hepten koptuk elbette
İş ortamında da istenilen performansı başta gösteremedim. Dik kafalı olduğum için fikirlerimi çoğu yerde kabul ettiremeyip fevri çıkışlarım oldu. Yaş aldıkça zamanla uysallaştım en sonundaysa çoğu kararı ortak almaya karar verdim.
Yaşım 34, 20-24 yaş arası gençlerle de çalıştım ki hizmet sektöründe çok iyi ortam yaşattım. Şimdiyse yaşları 40-50 olan bir iş yerinde çalışıyorum. Yaşça büyük olmalarına rağmen gençlere göre daha çetin oldukları için lafları esirgemeden konuşuyorlar, tartışma sürecine de girsek bir kaç saat sonra unutuyoruz. Çünkü iş hayatı bunu gerektirir.
Ha iş hayatı konusunda bir gruplaşmanın dışında kaldıysan ve bu seni psikolojik olarak yoruyorsa işten çıkış yapabilir veya işini seviyorsan bunları göz ardı edip işine odaklanman gerekecek. Ben mesela lokasyon değişikliği istemiştim. Müdürle tartıştım ve istifamı istemişti. Aradan yıllar geçti Müdür, Bölge müdür yardımcısı oldu ve beni bir süre sonra lokasyon yöneticisi yaptı. Çünkü adama kin gütmemiştim. Sadece işime odaklandığımı bildiği için iş konusunda bana güvenebileceğine inanıyordu.