bir çok bitkiyle çay yapmak için eğer tad için de belki önemli, ama özellikle sağlık kriteri öndeyse şu şekilde demleyelim.
demliğin altındaki su kaynar, yanda duran soğuk çaydanlık içine kuru ot konur (çay ya da ısırgan otu ya da benim gibi miks yapabilirsiniz) bunun üzerine yani soğuk çaydanlığın içindeki çay bitkisinin içine bir çay kaşığı tereyağı konur. /tereyağı yağda çözünen aromatiklerin alınması için önemli, çaydan daha fazla faydalanmak için bunu yapın. Sonra üzerine kaynar su dökün. ama suyu çok aşırı fazla da çok aşırı az da dökmeyin. çaydanlık içindeki suyu kupa ya da bardağın yarısına denk gelecek kadar ayarlayın. mesela iki kişi çay içecekse ve kupayla içecekse demek ki 1 tam kupa kaynar su koymanız lazım ki iki kupaya yarım sıcak çay koyulabilsin, yarısını da demliğin altından koyacaksınız.
buraya kadar bu adam ne diyor yaaa demeden geldiyseniz şimdi çayı kaç dk demleyeceğinizi söylüyorum dikkat edin. 5 - 7 dk. arasında demlenecek. 3 dk da bioflavonoidleri alamazsınız, 7 dk sonra tümü iyice uçup iyice azalmaya başlar. demledikten sonra çaydanlığı su kaynayan alt kısmın üstüne koyacaksınız ve bu 7 dk boyunca asla açık kalmayacak çay pas olur, çayın altı kapalı olarak sıcak alt kısmın üstünde de durabilir, ama dem alması için yeteri sıcaklıkta olsun.
tadını beğenirsiniz çünkü acı vs olamaz, ama gerçek aromaları alacağınız demleme budur. tereyağı şart her türlü bitki için. çayı bu şekilde bir keyife çeviren bir daha kafedeki vs pas gibi kaynamış çayı içemez.
ağız tadı olmayan günde 2 paket sigara veya 10 15 tane çay içtiği için tad alma duyusu iptal olmuş kişiler zaten gerekli tadı alamaz.
30 yıldır yaptığım denemelerin sonunda bulduğum sistem budur. böyle bir güzellik de kimse kimseye yapmaz. afiyet olsun. 99 tl falan da istemiyorum, lütfen deneyin faydalanın sağlık bulun, çay ve bir çok bitki ile hazırlanan tüm çaylar faydalanan için çok faydalıdır ama uygun şekilde demlemek şarttır.
bu arada POŞET ÇAY OLMAZ OLAAAMAAAZ. mikroplastik zaten feci bir şey ama bunlar çay değil arkadaşlar, ihanettir çay kültürüne.