Merhabalar
Uzun zamandır kendim için oluşturup mac de kullandığım programı windows için paylaşmak istedim. Yakında githup deposunu da yayınlayacağım.
Konuyu tam olarak nereye açacağımıda bulamadım. ücretsiz bir program olduğu için bu bölüme açmayı uygun gördüm.

Bildiğimiz copy paste pano programı olup ek özellikler ile kullanışlı hale getirmeye çalıştım. Eksiklerim olabilir. Yapıcı eleştiri ve önerilerinize açığım.
ÖNEMLİ NOT: windows üzerinde kullandığınız programlara göre bir çok kısa yol ataması mevcut olduğundan bazı çakışmalar olabilir. Bunu önlemek için ayarlar bölümünden tuş atamalarını değiştirmelisiniz.

Soylu Board - Kopyala Yapıştır Özellikleri
1- Uzun kopyalama geçmişi sunar. karşılıklık önlemek için 30 adet ile sınırlandırdım.

2- Pinleme özelliği sayesinde kopyaladığım ama işime yarayacak bilgileri sabitleme yapabiliyorum ve kısa yol ataması yapabiliyorum.
örneğin "R10" ibaresini çok yere yapıştrmak istiyorsam kısa yol tuş ataması yaparak (ctrl+alt+1) pinlediğim metni ilgili kısyol ataması ile hızlı yapıştırma yapabiliyorum .

3- Kopyalanan metinleri hızlıca dönüştürme işlemleri yapabiliyorum. Özellikle pdf den bir metin kopyaladığımda arasındaki boşlukları silebiliyor. Yada kopyaladığım metni hepsi büyük harfe dönüştürüp tekrar yapıştırma yapabiliyorum.

4- Özellikle excel de çalışanar için excelde kopyaladığım satırı form verisi olarak dönüştürüp sıra ile yapıştırma imkanı olabiliyor.
örneğin

kopyaladığım tablodaki metne sağ tık "form menüsüne dönüştür " seçtiğimde otomatik algıla yada seçeceğin bilgi ile form verisi haline geliyor ve

form sekmesinde dönüşmüş verileri görebiliyorum.

bu metinleri sıra ile alt+f tuşuna basarak sıra ile yapıştırabiliyorum.

5- seri kopyalama ve seri yapıştırma işlemi (en sevdiğim ve en sık kullandığım özellik)
kopyalamak istediğim metinleri alt+c tuşu ile kopyalamaya başlıyorum ve bu kopyaladıklarımı alt+v tuşu ile kopyalama sırama göre sıra ile yapıştırabiliyorum

6- ayarlar bölümünden de tema seçimi, sesli geri bildirim ve genel program kullanımı için gerekli tuş atamalarını istediğim şekilde yapabiliyorum. Özellikle windows da tuş çakışması gibi durumlarda sabit tuş yerine 2 veya 3 kombinasyonlu tuş atamaları yapabiliyorum.

Program açılınca sistem tepsisine yerleşiyor. Sessiz sedasız kullanabilenizi sağlıyor.

indirme linki

https://drive.google.com/file/d/14tr...ew?usp=sharing

virus total tarama
VirusTotal - File - b164a77bd1cad26dc65da456d3d41fb5f526bd7e6abd357047 b05cc767a6098f