Selamlar,
Türkiye'de yıllardır deneyip hitlendiriyoruz siteleri ama bir türlü global anlamda ciddi bir iş denememiştim.
Almanca dilinde bir deneme yapmak istedim. Günlük 100 hedefim var bakalım ne yapacağız.
1. Gün:
İlgili kelime araştırması yapıldı. Toplam aranma hacmi 300K'ya yakın kelime listem var. CPC ve reklam verenleri oldukça iyi.
Site için ideal alan adını buldum, kayıt ettim.
5 kategori belirledim ve kategori açıklamalarından meta açıklamalarına kadar detaylıca hazırladım.
Temam zaten 0 JS oldukça hızlı bir tema.
5 kategori için kategori başı 55 yazı belirledim ve toplamda 275 adet yazı başlığım hazır.
Rankmath kurulumlarını yaptım.
Her kategori için 5 yazı yani toplamda 25 adet yazıyı hazırladım ve giriş yaptım.
2. Gün
Bundan sonra günlük 5 içerik girişi yapacağım her kategoriye 1 er tane şeklinde. Bugünün girişleri yapıldı.
Toplamda 30 sayfam index almış vaziyette.
Genellikle 5-6 sayfadan giriş yapmış.
Dün 10 organik arama ziyaretçisi ile kapattık.
Bugün şu saate kadar 2 görünüyor.
İçerikler belli bir sayıya ulaştıkça günlük 100 - 200 ziyaretçi bandına oturacaktır inşallah.
Yarın ilk indexleri bekleyeceğim.
Ayrıca hizmet konuma göz atabilirsiniz:
https://www.r10.net/e-book-egitim/46...ir-egitim.html 21. Gün
Siteyi yayına alalı 21 gün oldu.
Ana kelimedeki rekabet zor doğal olarak uzun kuyruklardan trafik çekmeye çalışıyorum. Pek çok uzun kuyrukta ilk sayfada 5-10 arası yerleşmiş vaziyette. Özellikle görseller alanında da ilk satırdayım çoğu kelimede.
Adsense başvurusu yapmıştım bugün yarın onaylanır diye tahmin ediyorum. BGBG ve ilk tıklamalarda bırakacak rakamı merak ediyorum açıkçası.
Toplamda 120 içeriğim oldu. Biraz yapay zekanın azizliğine uğradım dili çok bilmediğimden benzer birkaç içerik oldu. Günlük 5'ten biraz daha yavaşlamaya başladım artık hemen hemen her konuda değindiğim için. Biraz da artık teknik ürün hataları ve çözüm odaklı içerikler girdikten sonra kullanıcı yorumları ve detaylı ürün analizlerine geçiş sağlayacağım.
Kişisel görüşüm sabırla 3 ay devam edersem günlük hitin 200-300 arasına oturacağını düşünüyorum. Bende pek sabır yok elden de çıkarabilirim bu yüzden. Umarım pes etmeden sabit devam ederim.
33. Gün Güncellemesi
Site artık günlük 1000 gösterimde ama sayfalar geride olduğundan tıklamada biraz zorlanıyor.
İçerik girişlerinin büyük bölümünü tamamladım. Artık günlük birkaç içerik giriyorum sadece.
Artık backlink aşamasına geldi biraz. Birkaç sayfa attıktan sonra hit daha da yükseğe çıkacaktır. Pek çok kuyruklu kelimede aranmaları 50 - 200 arası olsa da ilk 5 sırada. Oralardan güzel tıklama geliyor.
Tüm trafik Almanya artık iyice oturdu kaynağı. Masaüstü kullanıcı mobilden az olmasına rağmen tıklaması mobili geçti.