netpositive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yurt dışı satış bandı 5 bin 8 bin dolar civarında, yalnız yurt dışı satılan /24 subnetler temiz yani spam, abuse gibi problemleri olmayan subnetler.

Türk subnetlerin çoğu abuse yemiş, spamhausdan çıkmayan spam mail atmaktan patlamış ip adresleri, değerinin mantıken daha düşük olması lazım. 4 bin dolara düşer mi?

Elinde böyle patlak subnet bulunan RIPE transfer olacak şekilde kaç bin dolara satar? KOSGEB kredisi almak üzereyim host firmama IP bloğu fiyatları ön bilgi olarak kalsın. Kiralama yapmak istemiyorum, kiralayacağım IP bloklar ayrı temiz legitimate mail için kullanılacak. Spamlı satın alınmış subnetler host / cloud amaçlı olacaklar.

Özellkle 185 ile başlayan IP bloklarından arıyorum fiyatı çok düşükmüş diğerlerine göre, RIPE'nin en son allocate ettiği bloklardan olduğundan spam oranı çok ama çok yüksek.
Çok fazla uyguna geleceğini sanmıyorum ama tam bilgim yok. Bir de ripe gibi kurumların yıllık üyelik ücreti var. 1 blok alacaksan pahalıya gelebilir. Bütçen çok büyük değilse başlangıçta blok kiralamak daha mantıklı olabilir.