Merhaba, bir deneyim aktarayım hemen size bu yaşanmıştır ve sorduğunuz sorunun cevabıdır. Liseye giderken 15 veya 16 olmam lazım arkadaşıma mail adresi ve facebook hesabı açmıştım şuan basit gözükse de yıl 2012 falan dönemi tahmin edin. Bu arkadaşım facebook da X bir kişiye küfürler etmiş vs vs... Bunu da internet kafeden yapmış. Sonuç olarak adam buna tazminat davası açmış. Bulunan kişi kim o arkadaşım mı? Hayır beni buldular. O yıllarda bile Mail adresi ve hesap açılışı benim IP adresim üzerinden yapıldığı tespit etmişler. Bende durumu izah ettim hesabın bana ait olmadığını arkadaşıma verdiğimi onun kullandığını falan savcı anladı benim yapmadığımı, arkadaşımın da davası oldu yaşı küçük olduğu için 3 yıl hiç bir suça karışma silinir dediler ve konu kapandı. Fakat lise sona gidene kadar sürdü belki biraz daha geç olsa dava reşit olacaktı ve ceza alacaktı... Ben o günden bu güne kimseye mail veya başka bir şey vermem, açmam, iyilik yapmam veya istemem. Evet yapan binlerce insan var ama tekniğini veya sonrasında karşılacakları şeyden haberdarlardır diye düşünüyorum. Yasal mı derseniz? Bence değil. Yapıpı yapmamak sizlere kalmış saygılar.