Hocam amerika şirketi kurmak basılı basına manasız karsınızda muhattap yok. Fax ile haberleşilen bi yer ingiltere de ise amazon web servislerini kullanıyor mail atıyorsunuz 1 günde cevap vs geliyor yetkiliden. Diğer sorular icin arayıp benden bilgi alabilirsiniz zaten bu konu icin bi konu acıcam detaylı.
İmzamızda görüleceği üzere İngiltere'de şirket kurulum hizmeti verdiğimiz için ifadelerimiz "reklam" olarak algılanabilir fakat söyleyeceklerimizin girişimcilere dostane bir tavsiye niteliğinde olduğunu belirtmek isterim.
Şunu söylemek gerekecek ki Stripe gibi finansal servislerin uzun soluklu olmasının ülke ile doğrudan ilişkili olduğunu düşünmüyorum. Gelen ödemelerin risk durumu önem arz eder.
Stripe her ülkeden her para biriminden satışa imkan sağladığı için Türk müşterilerinize kesintisiz hizmet sunabilirsiniz.
ABD bilindiği üzere eyalet sistemine sahip ve her eyaletin işleyişi farklı. Yanılmıyorsam (emin değilim) ajan, temsilci zorunluluğu var. Sabit giderler söz konusu, vergi yükü ve masraflar fazla.
İngiltere'de her şey online. Vergi yükü ağır değil. Muhasebeci zorunluluğu yok, şirket yönetimi karmaşık değil.
hocam sizi anlıyorum fakat ben amerikayla neden sürekli FAX'laşayım zaten şirket kuruluşu yapan arkadaşlar bunun için yıllık tüm ek işlemler beyanlar yapılması gerekenler için sabit ücret karşılığında işlerimizi takip edeceğinden söz ediyor burada güvenilir şirket kuruluşu yapan biriyle çalışacağım benim kırmızı çizgim ve önceliğim Vergi Avantajı Gerekirse Gelir vergisi KDV gibi şeylerin türkiyede %0 olarak yada çok düşük yüzdelik oranlarla çalışabilmek bunu yapabileceğim ülkelerden şirket açmak istiyorum. Araştırmalarımın neticesi bu sebepten ötürü zaten. Hayır benmi kendimi anlatamıyorum Bir arkadaş gelip doğru bilgiler ile sizin aradığınız amerikada değil ingilterede değil ne biliyim dubaidir kıbrıstır şu avantajları şu dezavantajları vardır yıllık bu kadar vergi verilmesi zorunludur gibi net bilgiler ile gelip doğrusunu yanlışını herşeyi anlatsa onada kabulum ama bu konudada gereksiz bilgiler çoğalıyor ben istediğimi önceki postlarımdada anlattım türkiyeye hizmet vereceğim ilk kriterim vergi avantajı ondan sonra hangi ülke uygunsa daha aradığımız kriterlere yatkınsa onun üzerine gidilir masrafı nedir bu UK - USA'dan farklılıkları nedir ona bakarız.
@BilWeb; Sizin postunuzu cevaba sonradan ekledim hocam vergi avantajı kısmında ben bir avantaj göremiyorum eğer doğruysa %19 gibi araştırmalarım sonucu ingilterenin yıllık gelir verigisi söz konusu önceki postumda acıkladım birinci en önemli kriter ülke farketmeksizin vergi avantajı olması birçok ülkede %0 olan KDV yıllık gelir vergisi gibi şirket türleride mevcuttur bunlar USA - UK dışında farklı ülkelerse bile bana bu bilgileri anlatacak biri lazım neyse şirket açılış masrafları bir kez fazla para verilir ama asıl aranılan şirket avantajlarıyla şirket kuruluşu yapılır. Görüyorumki piyasada çok fazla yalan yanlış bilgiler var doğrusunu söyleyen yok.
Not: Sizlere teşekkür ediyorum vakit ayırıp cevaplar yazdığınız için ama TEKRAR SÖYLÜYORUM. İlk kriterim Vergi Avantajı %19'luk ingiltere yıllık vergisi yüksek gider gösterilemeyen dijital ürün satışı yapılmakta ve NET KAR üzerinden ciddi giderler söz konusu UK - USA yada diğer ülkeler farketmeksizin Ciddi vergi avantajı olan şirket türlerini arıyorum. %10 altı yada hiç vergi olmayan %0 gibi olan şirket türleri nelerdir bunları arıyorum umarım anlatabilmişimdir.