amerika'da mı şirket LLC mi olacak
Evet LLC Olacak fakat Amerikanın farklı eyaletlerine göre şirket prosodürleri ve avantajları dezavantajları değişkenlik gösteriyor o yüzden amerikanın birçok farklı eyaletine göre ve ingiltereninde aynı şekilde prosodürleri üzerinden karşılaştırma yapılarak en uygunu problemsizi hangisi onu bulmaya çalışıyorum.
Merhaba, eğer USD kazanmayacaksınız yurt dışında şirket kurmanızın bir anlamı olmayacaktır çünkü bu ülkelerdeki prosedürleri ve yasal işlemleri de takip etmeniz gerekeceği için yasal + gider anlamında Türkiye'deki şirketten daha ağır bir külfeti olacaktır çünkü bugün Delaware'de şirket açanların, Karadağ'da şirket açanların en çok yaşadıkları sorun budur.
Yani kısaca, Türkiye'de yerleşkesi bulunan müşterilerinize hizmeti Amerika'daki şirketiniz üzerinden TRY cinsinden sunmak istiyorsanız bir esprisi olmayacaktır, USD üzerinden sunmanız gerekecek ve bu da müşteri tarafından huzursuzluğa neden olacaktır. Ama eğer yurt dışına da hizmet satmayı planlıyorsanız, birkaç ayda bunu gerçekleştirebilecek gücünüz varsa; işte o zaman yurt dışında(UK, USA) şirket açmanız mantıklı olacaktır.
Hocam şuan için yurtdışına verilecek bir hizmetim bulunmamakta malesef %100 müşterilerim türk ve shopier kapanacağı için mecburuz türkiye içerisinde sanalpos hizmeti veren yada sektörümüzü kabul eden herhangi bir sanalpos kalmadığı kalanlarında uzun vadede problem çıkartmayacağının garantisi olmadığı için mecburuz yurtdışı kaynaklı ödeme almak için. UK & USA olarak farklı avantajlar ve dezavantajlar mevcut fakat burada bizim iş modelimize sektörümüze göre türkiyede en cazip ingilteremi olur yada amerikanın hangi eyaletindeki şirket türü yıllık giderler vergi avantajı masraflar vb gibi tüm etkenler değerlendirilince hangisi cazip olur onu bulmaya çalışıyorum burada bilgisi olan arkadaşlardan.
Amerika da LLC şirketim 1.5 senedir var aktif olarak da kullanım sağlıyorum ödeme işlemleri olarak Mercury, wise vs var Abd den yurt dışı ticareti için hiç kullanmadım açıkçası fakat Avrupa ülkeleri için kullanım sağlayıp ticaret yapacaksan eğer gümrük geçişleri ve vergilendirmelere bakman gerekir detaylıca şirket açılışı vs de tahmini 10 gün sürüyor EIN numarasının çıkması ve başvuru süreci vs.
Fiziki bir ürün değil hocam bizimkisi dijital ürün SAAS proje sadece bakiye yükleyip hizmet alabileceği şekilde ayrıca müşterilerimiz türk olduğu için bazı şirket kurulumu yapan arkadaşlar USA mesela amerika içi değil yurtdışı kaynaklı bizim iş modeli gibi türklere hizmet verirseniz vergi %0 olarak bilgilendirip şirket kurulumu yapabiliriz gibi bilgiler aktarıyor sonradan yıl sonunda işlerimize devam ederken süpriz ekstra ödemelerle karşılaşırmıyız bunu merak ediyorum açıkcası Delaware olanda amerikanın bazı eyaletlerine göre daha fazla yıllık ödemeler ve masraflar olduğu söyleniyor Delaware dışında amerikanın bazı eyaletlerinde bu masraflar olmadanda şirket açılış türleri varmış aslında amacım bunları detaylı bilen birinden öğrenmek vergi gerçekten türkiye müşterilerine %0 olarak avantajlımıdır herkes başka başka şeyler anlatıyor çünkü malesef.
Shopier tamamen mi kapanıyor hocam?
Evet 23 Mart son tüm websitelerindeki entegrasyonlarda api ile ödeme alma hizmeti sonlanıyor bilginize.
Bu işi yaptığımız için ifadelerimizi objektif değerlendirmeyebilirsiniz ama öncesinde de bizim de çok araştırmalarımız oldu.
Şirketleşmek için en ideal yer İngiltere. Her şey online, fahiş sabit giderler yok.
Hocam amacım uzun ömürlü stripe wise gibi global bankacılık ve ödeme sistemlerinizi uzun yıllar problemsiz türk müşterilerime kesintisiz hizmet sağlamak burada amerika'nın ingiltereye göre daha güvenilir ve uzun vadede sorunsuz olduğu söyleniyor ama yukarda açıklamalarımda söylediğim gibi Delaware şirketinin amerikanın diğer eyaletlerine göre daha dezavantajı ve farklı kalemlerle ek ücretler ve masraflarla karşılaşıp başı yanan arkadaşların olduğunu gördüm amerika olacaksada hangi eyaletinden açılmalı şirket ve türkiyeye verilen hizmette amerikaya yıllık vergi ödeniyormu bu konuda bilginiz varmı yada amerika şirketinin ingiltereye göre ne avantajı ne dezavantajı vardır bu konuda değerli yorumlarınızı bilmek isterim teşekkürler.