hiç 40 ı geçtiğini görmedim hocam. 50 iken 17 i geçmiyordu
modeminizin marka modelini tam olarak yazar mısınız?
modem üzerindeki etikette yazar resim olarak yükleMEYİN buraya yada en azından şifre veya wifi isim tarzı bilgileri değiştirmiş olsanızda gizleyin.
abonelik adresinizi netinternet , gibir net , speednet , netspeed , millenicom , turk net (googledan arayıp sitelere bakabilirsiniz) gibi sitelerden kontrol edin. hız olarak kaç çıkıyor. adsl vdsl fiber seçeneklerinden hangileri mevcut.
mesafe olan kısım kaç metre. kesin veya doğru bilgi olmayabilir ama bazı adreslerde gerçekten doğru çıkıyor mesafe bilgisi.
mesafenin çok olmasıda bağlantı kopmasına sebep olur.
akşam saatlerinde oluyor ise yoğunluktan saha dolabı yetersiz kalıyor olabilir.
Türk telekom dan altyapı sorguladığımda boş port olmayan adrese söylediğim sitelerden başka kapı no larıda kontrol edip boş port olan adresi söyleyip. aslında saha dolabında boş port olduğunu fakat adresten dolayı dolu gözüktüğü söyledim ve internet bağlatmıştım evime.
bu yüzden tek bi yerden alt yapı sorgulama ile gelen bilgiye güvenmemek gerek.
adresimde hız 60 görünüyordu 100 lük paket almayı düşünüyordum. TT da çalışmış yakın arkadaşım bağlantı sorunu yaşarsın 50 olan paketi almamı tavsiye etti.
hiç bağlantı sorunu yaşamadım. Net internet kullanmıştım (Türk telekom altyapısı) 1 sene.
onun haricinde data hattı mobil internet kullandım hep.