Burti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşte anlatamadığımız mevzu şu. El oğlu bu işi kitabına göre yapıp işi en asgarisinden yapıyor. Biz gidip 4 cpu lu gold platin sunucular alıyoruz her ay amd sunucular sürekli yatırım yatırım yatırım. Malı övmek yerine hizmeti geliştiriyoruz. 10 gbit istanbul internet veriyoruz.

1 GHz = 1vCore mantığı ile çalışsaydık herhalde bizde el üstünde tutunurduk lakin Türk olduğumuz için esnaf kültürü ile iş yapmak istiyoruz. Aman iyisini verelim, aman müşteri mahcup olmasın aman iyisine sahip olsun. Allah aşkına şu aşağıdaki sunuculardan hosting hizmeti veren kaç firma var? MySQL hızlı olsun NVMe verelim hızlı olsun müşterimizden bi teşekkür mesajı almak bize yetiyor lakin en ufak bir olası sorunda. -ki bana asla sorun olmaz demesin kimse Amazon Cloud yapısı kaç saat down oldu, google cloud yapısı down oldu, ovh yandı, godaddy down oldu, hostinger down oldu. Biz insanımıza ya kötü reklam yapıyoruz Türk hosting firmaları olarak, yada pazar ele ayağa düştüğü için bunun peşine duramıyoruz. Fiyat rekabeti yapacağım diye maalesef tecrübesiz genç kardeşlerimizin hataları sonucunda. Türk firmalarıyla çalışmayın algısı çıkıyor.

Gözlemlediğim kadarıyla bu konuda yorum yapmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ancak R10 içerisinde onlarca proxy lisansı ile sunucu kiralayan, crackli sistemler kullanarak ticaret yapan firmalar mevcut. R10 gibi bir platformda bunun serbest olması ne kadar doğru, açıkçası tartışılır. Ben doğru bulmuyorum bu serbestlik r10'daki ticaretin kalitesini de düşürmekte.
Orijinal lisans kullanan firmalar da var ve bu firmalar bu ortamda ciddi şekilde mağdur oluyor. Crackli lisans kullanan firmalarla rekabet etmeleri pratikte mümkün değil. Sonuçta kapitalist bir düzen olsa da, ortada yazılımı geliştiren firmaların ciddi bir emeği var. Belki bu konularda daha sıkı önlemler alınsa, Türk geliştiriciler tarafından yazılmış yerli yazılımlar da daha fazla ortaya çıkabilir.
Ek olarak, Türkiye’de maalesef şu algı da çok yaygın: Para veren kişi, teknik destek sağlayan kişiyi azarlayabileceğini düşünüyor. Oysa yabancı firmalarda böyle bir yaklaşımı çoğu zaman tolere bile etmezler. Bu tarz tutumlara alışkın kişiler oralarda barınamayınca tekrar Türk firmalarına dönüp, bu kez çok daha yıkıcı eleştiriler yapmaya devam ediyorlar.