Selamlar herkese,
Dün itibarıyla TurkNet'in 1000 Mbps paketine geçiş yaptım. Bugün ekipler gelip yeni modemi kurdular ancak hız konusunda kafama takılan birkaç nokta var, tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
Mevcut Durumum Şöyle:
  • Kablolu Bağlantı (PC): CAT5e kablo kullanmama rağmen 680-720 Mbps bandını gördüm. Yarın CAT6 kabloya geçeceğim, muhtemelen 900 Mbps üstüne sabitlerim diye düşünüyorum.
  • Kablosuz Bağlantı (Telefon): Cihazım iPhone (Wi-Fi 6 destekli). Modemi kuran arkadaş "Telefonda 500-600 Mbps civarı alırsın" dedi ama ben 200-250 Mbps bandını bir türlü geçemiyorum.
Yaptığım Kontroller ve Ayarlar:
  • Modem arayüzünde cihazın 5 GHz bandına 1201 Mbps ile bağlı olduğunu görüyorum.
  • TurkNet ekip göndereceğini söyledi ama ben sorunun cihazda değil, arka plandaki bir ayarda olduğunu düşünüyorum.
Sormak istediklerim şunlar:
  1. TurkNet 1000 Mbps kullanıp iPhone veya güncel bir telefonla Wi-Fi üzerinden hangi hızları görüyorsunuz? Ortalamanız nedir?
  2. Modem arayüzünde veya Windows tarafında hızı serbest bırakmak için yapmamız gereken "gizli" bir ayar var mı?
  3. Bilgisayarda 720 Mbps alırken telefonun 250 Mbps'te çakılı kalması (bağlantı hızı 1201 Mbps görünmesine rağmen) sizce neden kaynaklanıyor olabilir?
Benzer bir durum yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Ek olarak dijital onarım'ı çalıştırdığımda stabilete uyarı veriyor her seferinde