Bir firmanın ismi var ise konu başlığında aslında olabildiğince yorum yapmaktan kaçınıyorum.
Ancak genel olarak
@Bartuc; kesintinin her yerde olabileceği, Yurt dışı firması da olsa Türk firması da olsa kesinti olabileceği hususuna değinmiş ve kesinlikle katılıyorum. Zira şu an özellikle ülkemizde bir Türk firması sorun yaşadığında tükaka yapan bir kesim var. Ancak yurt dışı firmalarında erişimler gittiğinde sessiz kalanlar var.
Yurt dışında bir abuse maili (ki önemsiz bir konu) gönderdikleri ve firmanın dönüş sağlamadığı sebebiyle onlarca sunucusunu kapatan yurt dışı veri merkezi var.
Yine yurt dışında "uygun müşteri değilsiniz" gibi bir ibare ile hizmet vermediklerinde sorun yokken Türkiye de bunu diyemiyorsunuz hemen adınıza onlarca şikayet açılıyor.
Yine yurt dışında veri merkezi yanıyor, insanların tüm emekleri siliniyor muadil diye aylar sonra alakasız sunucular teslim ediliyor ama yine yurt dışı daha kaliteli denilebiliyor.
Yine yurt dışında bir hizmet için destek talebine aylarca dönülmese sorun yokken, Türkiyede xx bir sebeple bir kaç saat dönülmese şikayetler açılabiliyor.
Yurt dışındaki firma yazılım ile ilgili destek vermeyi bırakın sunucu için dahi destek vermezken Türk firmaları sunucu müşterilerine kadar destek verip, üstelik Türk firmalarından yazılımsal destek bile verilmesi beklenir, vermezse eğer doğrudan şikayet ve kötü firma damgası vurulur.
Doğrudan müşteri bilmez, taleplerde anlatılsa da "banane" der geçer ancak son bir kaç yılda ülkemiz genelinde özellikle veri merkezleri ve hosting firmalarına çok ciddi boyutta saldırılar var. Bu konuda ISP'ler bir araya gelip bir kaç düzenleme yapsa sorun kökten çözülecekken, arada yaşanılan tüm kesintiler doğrudan hosting firmalarını zan altına bırakıyor. DOlayısıyla bir şeye kötü denilirken bile neye kötü denildiğinin bilinmesi gerekir bence. Bu listeyi uzatabiliriz.
Türkiyedeki alt yapı maliyetler yurt dışına oranla inanılmaz fazla ve stabil değilken bile Türkiyede (kendi alt yapısında hizmet veren firmalar için yazıyorum) çok stabil hizmet sağlandığını net söyleyebilirim.
Burada amaç Türkiye iyi Yurt dışı kötü değil. Burada müşteriler tercihlerini yaparken doğru yapmalı, araştırmalı ve en önemlisi bu tür sorunların tüm dünyada olabileceğini bilerek alış veriş yapmaları gereklidir. Ancak hâla yedek almayıp yedeklerini firmanın almasının gerektiğini bekleyen bir kitle olduğu için maalesef
Türkiyede işini layıkıyla yapmaya çalışan firmalar çok fazla itham ve zan altında bırakılıyor.
Yorumum kimseyle polemik olması sebebiyle yapılmadı ancak konuda bazı yorumları görünce yazmadan geçemedim.