Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle etkilenen herkese geçmiş olsun.

Bu tip konulara normalde yazmam ama görünce yazmak istedim.

Yazdıklarım konu sahibi ile ilgisizdir, lütfen konu sahibi alınmasın.

Forumda birçok kişi "Türk şirketlerinden almayın, Hostinger alın" vs vs yazıp duruyor çeşitli konularda.

Bu da güzel bir örnek olmuştur umarım.

Dünyada %100 uptime verebilen bir şirket yok. YOK. Y-O-K. Malesef. Böyle bir imkan var da kullanmıyoruz gibi bir durum yok. Bu, teknik olarak mümkün değil.

İnanın bu mümkün olsa, maliyeti ne ise öder sistem kurarız, ne de olsa kapanmıyor diye destek departmanını da kapatırız her ay 50+ personel maaşından kar ederiz sistemin maliyetini fazlasıyla çıkarır zaten.

Hostinger dediğiniz şirket dünya devi. Ve sorun yaşıyor. Daha önce AWS sorun yaşadı. Kesinti bir yana, data kaybı bile yaşadı. Google dediğimiz dünya devi, kendi dedike datacenterlarına rağmen sorun yaşıyor. Microsoft, Outlook 365 tarafında geçenlerde sorun yaşadı. Yakın zamanda yine Cloudflare sorun yaşadı, dünya etkilendi.

Bunlar oluyor arkadaşlar. Artık bunlara alışalım. İş planlarımızı buna göre yapalım.

Hizmet alırken size ne kadar uptime garantisi veriliyor ve siz ne kadar uptime alıyorsunuz buna bakın. %99 uptime demek, ayda 7 saat kesinti demek. İşlerinizi buna göre planlayın.

Her türlü kesintide destek departmanına inanılmaz yük biniyor, teknik departman sorunu acil çözmek için canla başla uğraşıyor, herkesin huzuru kaçıyor. Siz kesinti yaşıyorsunuz evet ama bu durumdan hosting şirketiniz de memnun değil. Yani kimsenin elinde "Sorunu çöz" yazan bir buton yok ki buna basında çözülsün. Herşey bir süreç.

Bunu anlayarak düzgün şirketlerle çalışırsanız, Türk şirketlerinden de çok güzel hizmet alabilirsiniz. Ama ikiyüzlülük yaparak, Türk şirketinde yarım saat kesinti yaşayınca heryere şikayetler yazıp kötüleyip de Yabancı şirkette kesinti yaşayınca sesiniz çıkmıyorsa, kusura bakmayın ama siz bu ülkeye düşmanlık ediyorsunuz demektir.

Saygılar.
Forumda sizi bir kaç noktada gördüm müşteri kitleniz sizden memnun güzel işler başarıyorsunuz gibi gözükmekte. Aynı şekilde @alastyr; hocamız içinde aynı şeyleri düşünmekteyim.

Süreç hakkında bende yorum yapmak istiyorum ve söylediklerim feedback olarak değerlendirilmesi ilgili hosting firmasının yararına olacağına eminim.

Öncelikle Türk barındırma firmalarına inanılmaz bir ön yargı var sebeplerinin şunlar olduğunu düşünmekte ve gözlemlemekteyim.

1. Alt yapı eksikliği
2. Yetersiz ve bıkkın destek personeli
3. Yetersiz destek saati aralığı
4. Kullanışsız arayüzler
5. Stabilite
6. Geliştirmeye yönelik atılımların gözle görülebilir olmaması yada hiç olmaması

1. 2 çeşit alt yapı var diye biliyorum birisi wisecp diğeride whmcs eğer bunları kullanıp bizim sistemlerimiz otomasyona bağlı diyorsa bir firma ben o firmanın otomasyon kullandığını düşünmemekteyim. Aynı şekilde o kadar standart ilerleniyor ki her firmada aynı hizmet cpanel hosting, plesk kullanan firma sayısı bile nadir opsiyon yok mesela.

2. Destek ekibi insanların bilmemesinden bıkmış artık, yani bu konuda %100 hak verebilirim fakat ön yargı kırılacaksa kullanıcıya destek verilirken gerçekten yardımcı olunmak istendiği için destek verilmesi lazım. Bu bıkkınlığın asıl sebeplerinden biriside 10-20-30tl gibi komik rakamlara barındırma hizmeti sunulması.

3. Gecenin 3 ünde bir problemim var site taşıyacağım yada planımla ilgili bir sorun yaşıyorum bu fakat firmanın destek saatleri sabah 9 akşam 12 mesela. Yani şimdi bazıları şey diyecek işte mesai saatleri dışı ne desteği v.b bir konuşma yapacaklar ama yurt dışındaki firmalarda bu destek sağlanıyor. Eğer tercih edilmek isteniyorsa bu seçenekte göz önünde bulundurulacak yoksa aynı ön yargılar devam edecek.

4. Ne nerde, nasıl hiç bir şey anlaşılmıyor karma karışık çok eski bir arayüz yetersiz işlevler v.b bu konuya girmek bile sakıncalı bence.

5. stabil değil, vds alıyorum tak bir problem çıkıyor erişemiyorum ve destek talebi açıyorum 30dk içinde cevaplanıyor sonra diyorlarki sunucudan anydesk verelim önemli dosyalarını alın sıfırlayalım. Çözüm nerde yada sorun neden oluştu?

birinden duydum kendi gözümle görmediğim için kesin demiyeceğim örneğin bir vdsimiz var diyelim sıfırlamak istedik arka planda bizim sıfırlama talebimiz için yada diğer müşterilerin sıfırlama talebi için 1-2 tane hazırda işletim sistemi kurulu bekliyormuş. Yani adam benim makinamı sıfırlayıp yeni bir makina kurdurmuyor hali hazırda bekleyen bir makinanın atamasını yapıyor.

eğer aynı anda 5-6 talep gelmesi durumunda hazır kurulu temiz makina sayısı bittiği için sizin sıfırlama talebiniz %50 de bekliyor işlem yapılmıyor sizde sanıyorsunuz ki başka bir şey oldu gidip talep atıyorsunuz 30dk da ordan bekle falan.

bu ne stabilite, ne sürdürülebilir nede kalitedir.

6. beşinci madde üzerinde belirttiğim gibi çok ilkel sistemler ve teknolojiler kullanıldığını gözlemlemekteyim, bu sistemlere istinadende hizmetin her noktasına ön yargılar oluşmakta. Ön yargıların en baştaki sebeplerindne biriside 15 günlüğüne babasından aldığı harçlık ile makina kiralayıp hosting firması açıp 15 gün sonra kapatan kişiler kaynaklı gibide duruyor.

Hostinger gibi firmaların kalitesine ulaşmak için firmaların önceliği kullanıcı deneyimi artırmaktır. Düşük fiyattan barındırma hizmeti ile sadece geçici proje heveslerine kapılan kişilerin hostlanabileceğini düşünüyorum. Eğer gerçekten para kazanmak ve sektördeki o düşük fiyat rekabetine kapılmak istemeyen bir firma var ise büyük balıkları hedeflerse zaten onlar hizmet aldığı yerin reklamını yapacaktır.

Şahsen hostinger kadar kaliteli hizmet sunduğunu düşündüğüm bir Türk firma olsa hostingeri savunduğumdan 10 kat daha iyi savunurum ve onların başarısı sanki kendi başarımmış gibi övünürüm.

Daha yazılacak o kadar çok şey var ki bir çoğunu kısa kesmek adına kırptım diyebilirim. Yanlış telafüz edip anlatmak istediğim şeyden hariç başka şeyleride ima etmiş olabilirim fakat kasıtlı değildir tamamen iyi niyetle yazdığım bir yorumdu.