Merhabalar,
Öncelikle 23 yaşında bir gencim. Burada durumumdan bahsettiğim için herkesten özür dilerim, lakin anlatmak durumunda olduğumu hissediyorum. 8 aydan fazladır düzenli iş bulamıyorum. Gerek fiziksel gerekse yazılım işlerin hepsine başvuruda bulundum. Fakat çoğu yer işçi almak bir yana işçi çıkarmaya çalışıyor son dönemlerde. Üstelik hala bir iş bulabilmiş değilim. Banka ödemelerimi idare edemiyorum artık. Maalesef bundan dolayısıyla da mentalitem hiç iyi değil özellikle son birkaç gündür.
Hatayı nerede yapıyorum ben de anlamıyorum, ancak 2017'den beri pek çok web yazılım işi aldım, çok şükür kimseyi mağdur ettiğimiz olmadı bugüne kadar. Kime sorsam yazılım işi çok iyi, neden ondan devam etmiyorsun diyorlar. Burada biraz konum faktörü de etkili mi bilmiyorum ama memlekette yazılım adına bir elin parmağı kadar iş vardır ve ayrıca yazılım işleri eğer tecrübeli hocalarımız varsa bilirler ki 5-6 sene öncesinden eser yok. Özellikle son 2 senedir işler aşırı durgun. artık il değiştirmeye karar verdim ciddi olarak. Buradan da not olarak düşeyim, Ankara'da çalışabilme durumum mevcuttur.
Tecrübem az değil, gerektiği yerlerde çok iyi işler çıkarabileceğime dair özgüvenim var, ama birçok kişinin kendini ifade ettiği gibi "türkiyenin en iyi yazılımcısı" falan da değilim, böyle bir iddiam yok. Ancak sürekli öğrenen, proaktif hareket edebilen, verilenlerle yetinmeyip bir sürekli gelişime katkıda bulunabilecek bir yapım var.
Birazcık tecrübelerimden bahsetmek istiyorum:
- OOP tabanlı programlama tecrübesi, Design Patterns bilgisi
- Laravel genel konseptlerine güçlü hakimiyet (6 yıllık deneyim)
- React.js, JavaScript ve TypeScript bilgisi (genel konseptler ve deployment vs. vs.)
- Larastan ile statik kod analizi
- SonarQube kod güvenliği analizi
- AI coding ile hızlı ve verimli kodlama
- Git&GitHub'a hakimiyet
- Unit Testing, TDD, PHPUnit
- Domain Driven Design (DDD) bilgisi
- SOLID prensiplerine uyumlu kod yazımı
- Temel Laravel Güvenliği bilgisi
- Temiz ve okunaklı kod yazımı
- B2 akıcı İngilizce
Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Ankara'da tam zamanlı ofiste çalışmak şu anlık birinci tercihimdir. İş görüşmesi için:
WhatsApp İletişim
Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın, herkese iyi akşamlar diliyorum.