Müsadeniz ile birkaç cümle yazmak istiyorum;

Ben şuan 38 yaşında ailem ile 2023 yılında bir iş vasıtası ile almanya'ya taşınan biriyim. Ondan önce yıllarca web işleri ve reel işlerle uğraştım. En son 2023 depreminden tam 1 yıl önce bir iş yeri açtım. büyük güzel bir restoran ve 1 yıl içinde 30 çalışan, kasabından, manavına, paketçisinden, fırınına direkt veya dolaylı harika bir ekonomi yaratmış 1. senemizi geride bırakmıştık. ardından 2023 depremi ile yüzleşmek zorunda kaldık, yan apartman yıkıldı ve çöken apartman benim iş yerimin tam üstüne düştü ve dolayısı ile her şeyimi kaybettim. Neyse apartman enkazı kaldırma, temizlik vs. vs. bitti hepsi. Günü geldi biz tabi başvuru yapmışız iş yerimiz vs. her şeyi kaybettik. Tam 3-4 ay sonra bize bir cevap geldi ve bana sadece bir kira bedeli yardım yapacaklarını bildirdiler. Tabi bütün dünyam başıma yıkıldı. 300 m2 bir mekan, milyonlarca para yatırım, çalışan 30'dan fazla direkt personelim. Arkama bir baktım ki uğruna öldüğüm canım devletim bana sadece o zamanlar 19.000TL olan 1 kira teklifinde bulundu. Demiştim evli ve 4 çocuk babasıyım. Elimde avucumda ne varsa gitti orda. üstüne işler iyi gidiyor diye stokladığımız ürünler, daha ücretini ödemediğimiz ürünler borç harç derken tamamen 0 olarak 4 ay sonra ortada kaldım. Nereye başvuru yaptıysam bir cevap alamayınca ülkeyi terk etme kararı verdim ve 2023 ortalarında bir alman şirketinde sistem uzmanı olarak iş buldum ve birkaç haftalık işlemlerden sonra ailece taşınma şansı bulduk. Şuan almanyada 2. yılımı doldurmak üzereyim. Geriye dönüp baktığımda türkiyede benim yaşadığım güzel günler olmuş ama hepsi çocukluk yılları. 20li yaşlarımdan itibaren hep stres, karşılığı olmayan bir çaba ve garantisi olmayanlar yarınlar için koşturmuşum. Şimdi o kadar rahatım ki. çocuklarım eğitimi harika, ailemle istediğim zaman tatili, gezisi ne istersem yapıyorum. şirketten çıkınca iş bitiyor. kimse mesai dışında telefonumu çaldırmaz.

Tek üzüldüğüm nokta keşke 2023 yerine 2000'li yıllarda gitseymişim. (Bu arada ben iyi derecede ingilizce, almanca ve rusça konuşabiliyorum) Siz de fırtsat bulursanız kesinlikle 1dk durmayın.