Bu dünyada zengin olanlar işleri rast gidenler seni üzmesin. Muminin en büyük düşmanlarından birisi de kıyastır. Kıyas yapma tevekkül et. Huzur bulmaya calıs.
"Her zorluğun yanında bir kolaylık vardır." (İnşirah, 94/5)

İnsan bazen hüzne düşebilir depresyona kapılabilir ama Allahtan hiçbir zaman ümidini kesmemelidir. Samimi edilen dua ve samimi bir şekilde kılınan namaz huzur verir. ( müslüman olduğun için bu şekilde yazıyorum. Herkes Kendi inancı ne gerektiyorsa onu yapabilir elbet )

Bazen bizim hayır bildiklerimiz şerdir şer bildiklerimiz hayırdır ( Hakkınızda hayırlı olduğu halde bir şeyden hoşlanmamış olabilirsiniz. Sizin için kötü olduğu halde bir şeyden hoşlanmış da olabilirsiniz. Yalnız Allah bilir, siz bilmezsiniz. BAKARA 216. AYET )

Bu dünya oyun ve eglence yeridir ( Oysa onların tek gerçek kabul ettikleri) bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince işte asıl hayat odur; keşke bunu bilselerdi! ANKEBUT 64. AYET )

Bu dünyada zenginlikde fakirlikte sınavdır. Hatta bazı sınavlar o kadar cetindirki kimi özrüyle doğar öyle yaşar. ( kör olabilir sakat olabilir vs ) Bunun icin bile şükretmeliyiz.

Şuan zor bir dönemden geçtiğini düşünüyorum amma elbet inanki o zor günler geçicidir kendim sahsım adına bunu deneyimledim. Namazda huzur buldum. tevekkülde huzur buldum.

Kısacası inanç insanı huzura ve kurtuluşa tasımanın en güzel yoludur. Namaz kılmak da en güzel yöntemlerden biridir ve Bu bir müslümanın asıl görevlerindendir. İlk sorgu namazdan olacaktır.

Allah işinizi gücünüzü rast getirsin huzura erdirsin selametle.