Maalesef düzenli kılamayan biri olarak iki örnek vereceğim. Benim fikrim insanın kendi ile baş başa kaldığı, dertlerini açtığı ve manevi olarak rahatladığı bir yer. Düzenli kılan karamsarlıktan uzaklaşır ama duaların her zaman kabul oluyor mu emin değilim. Nasip diyerek her şeyi bir kenara itiyoruz.
1 - Namazı hiç bir koşulda kaçırmayan arkadaşım var. Dağcılık yaparken bile dağda karı eritip abdest alıp karın üstünde kılan bir insandır. Evlendi, mutlu, 37k maaş alıyor, Babası ile ortak araçları var, ev yok. Standart düzen.
2 - En yakın dostumdur ama camiye hiç gitmemiş bir insandır. Anlı secdeye değmemiş diyebilirim. Evlendi, Mutlu, 3 dairesi var, dükkanı var, düğün sonrası fabrika aldı. Borca girdi ama aldı sonuçta bir yatırım bu. Dükkan araçlarını dahil edersek 8 araçları mevcut. Loder ve Tır da dahil bunun içinde.
İşin özünde çalışan kazanıyor çünkü çalışırsan hep kazanırsın. Baban da mal mülk varsa gene kazanırsın. Fakat;
Ben mülakata gitmiştim. 9 soru soruldu 1 tane bilemedim sadecek kendimi en iyi derecede ifade ettim ve kazanamadım. Çünkü referansım yoktu. Referansı olan mülakatı kötü geçen arkadaşım ne oldu? Evet, evlendi, işi aldı, arabasını aldı. Peki ya ben? Dualarım, dileklerim, isteklerim ne oldu? Olmadı. Güç ve para kimdeyse o her duayı kazanır. Emek verip nasip diyenlerde bana benzer.