Parzil07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler hocam eleştiri için telefonumla düşünüyordum aslında konuda telefon markamı belirtmek
istedim örnek amaçlı

Aslında diğerlerinden farklı birşey yapmak yerine kendime özgü insanlara bilgiler vermek aynı zamanda gezerken gezdiğim yerleri insanlara gösterip
Bunu youtube yüklemeyi düşünüyorum diksiyonum iyi tüm yaş kitlesine hitap edebileceğimi düşünüyorum

Belki buraya evlenmek için gelenlere bilgiler verebilirim vize hakkında evlenme niyetinde olanlar için
bir APP geliştirdim yayınlanacak orada türkçe ingilizce endonezya dilleriyle herkes kendi diliyle
konuşarak karşı tarafa otomatik çevirisi giden bir uygulama yapıyorum bu şekildede türkler ve endonezyalılar dil bilmeden de
konuşabilecekleri bir ortam yaratmak bir nevi reklamınıda yapmak.

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.
Hocam yorumun için teşekkür ediyorum. Ekipman meselesine hiç takılma aynen senin dediğin gibi. Alırsan bir bluetooth yaka mikrofonu al telefonla başla mesela. Farklı bir şeyler yap derken şöyle hocam atıyorum o ülkeyi elli gezgin ziyaret etmiştir hepsi de hemen hemen aynı yerlere gitmiştir. Sen bunu biraz farklılaştırırsan aralarından sıyrılıp izlenme ve beğeni oranları olarak daha yükseğe çıkabilirsin.

Sana örnek birkaç konu vermek isterim

1)Teknoloji mağazası gezebilirsin fiyatları gösterirsin.
2)İnternet hızları ve fiyatları, paketleri hakkında bilgi verebilirsin.
3)Ülkenin çalışma koşulları, saatleri hakkında bilgi verebilirsin eğer biliyorsan iş kanunu gibi konulardan bahsedebilirsin.
4)Son zamanlarda o ülkede çok sel oldu mesela buna dair yerel bilgiler aktarabilirsin.

Ama sen eğer "İZLEDİĞİNİZDE ŞOK OLACAĞINIZ BİR OLAY" , "BU ÜLKEYE GELİNCE YAPMANIZ GEREKEN BEŞ ŞEY" gibi bir konsept benimsersen çoğu izleyiciye hitap etmeyeceksin çünkü "clickbate"dediğimiz türden içeriklere hemen herkes "ilgilenmiyorum" tuşuna basıyor. Bu da kanal için uygun bir durum olmaz.

Yani demek istediğim, senin de söylediğin gibi özgün olursan ve video içinde sürekli "beğenelim arkadaşlar, abone olalım arkadaşlar" demezsen insanlara daha samimi geleceğin aşikar.

Kanalını açtığında linkini gönder hocam bu konuya inceleriz yorumlarız. Saygılar sunuyorum