Sevgili arkadaşlar, bugün sorunsuz ve stressiz bir gün geçireyim, biraz kafa dinleyeyim dedim. Hiçbir işim yoktu; R10’da öylesine geziyordum. Aklıma birden HGS sorgulamak geldi. Önce arkadaşımın plakasını sorguladım, 1.445 TL borç çıktı, onu ödedim. Sonra “Dur bir de benimkini sorgulayayım” dedim. Dedim ya, benim borcum olamaz; çünkü HGS’m var ve içine genelde 5–6 bin TL yüklerim, fazlasıyla yeter. Zaten ara ara uygulama üzerinden de kontrol ederim. Kısacası, geçtiğim her yerin ücretini kesinlikle öderim.
Ancak sorgulama yaptığımda, geçen senenin 8. ayından kalma toplam 1.300 TL geçiş ihlali borcu görünüyor. Bu nasıl olabilir, biri bana açıklayabilir mi? Ayrıca arkadaşımın HGS’si yok, elden ödüyor; elden ödemesine rağmen onun da bazı geçişleri ödenmemiş görünüyor.
Böyle bir şey gerçekten olabilir mi?
Yoksa gişede duranlar mı parayı cebe indiriyor? Eğer böyle bir şey yapıyorlarsa — YAPIYORLARSA — bizlerden aldıkları paranın yüz katını acılar içinde çıkarsınlar, sürünsünler, ekmeğe muhtaç olsunlar. Tekrar hatırlatıyorum, yapıyorlarsa diyorum; dürüst olanları kesinlikle tenzih ediyorum.
Parada mesele yok; 1.300 TL ne beni fakir eder ne de zengin. Ama insanın parasının haksız yere alınması, enayi yerine konulması çok zoruma gidiyor.
Size sorum şu: Bu durum neden böyle olmuş olabilir?