Söylediklerimi yanlış anlamayacağını varsayarak çok açık yazacağım. Alınmaca kırılmaca gücenmece yok anlaştık mı? Lütfen tamamını okumadan yant vermeyesin.

Eğer bekarsan > İş bulmak daha rahat olur çünkü sorumluluğun kısıtlıdır yani biraz keyfine göre iş bakarsın.
Eğer Evliysen > İş bulmak artık rahat değildir çünkü sorumluluğun var. Ödenecek faturalar, var ise kira, evin geçimi gibi konular.

Şimdi gelelim işin biraz acı tarafına.

Dostum, evli bir insanın "ben beğendiğim işi arıyorum o yüzden boşum" deme gibi lüksü yoktur zira mutfak, faturalar var ise kira gibi şeyler hepsi senin eline bakıyor.

Bu durumda en mantıklısı nedir? Elbette bulduğun ilk işi alıp devamında ise sevdiğin beğendiğin işleri araştırmak ve bulduğunda iş değişmektir. Diyeceksin ki sürekli iş değişenleri işverenler sevmez, bu dönemde kimse buna takılmıyordur, eğer takılan olursa kendini izah edersin zor mesele değil.

Çok hızlıca iş bulabileceğin (işin türünden bağımsız) iki tane kurum söylüyorum. İkisinde de kişisel danışmanın oluyor gittiğinde yönlendiriyorlar.

Profilinde İstanbul da olduğun yazıyor. Birincisi sana en yakın "Bölgesel İstihdam Ofisi" ne başvurup en hızlı başlayabileceğin işi direkt kabul etmen ve kredi veya borcunu hızlıca ödemen. (Bölgesel istihdam ofisleri İbb ye bağlı faaliyet gösteriyor)

İkincisi ise sana en yakın İşkur ile görüşüp iş başı eğitim vb ne varsa başvurup hemen işe başlaman.

Bulduğun işler seninle alakasız olabilir bu aşamada bunu dert etme. Borcunu öde, evinin geçimini belirli ölçüde sağla. Sonrasında başka işlere, kendine uygun işlere başvurmaya devam edersin.

Bahsettiğim iki yere git, elinin boş dönme ihtimali sıfır zira ellerinde zaten hemen başlayabileceğin çok iş oluyor. Bak yine söylüyorum bu işler seninle alakasız ise bile kabul et, maaşına vesaire bakma. O kısımları ilerde düşünürsün.

Allah yolunu bahtını açık etsin. Gelişmelerden de haberdar edesin.

Saygılar sunuyorum