İran da kız arkadaşım var ve deli gibi Amerika gelsin iranı bombalasın diye çıldırıyor, ben tam tersi görüşteyim her ne olursa olsun Amerika gelmesin diyorum orada kii herkes Amerika gelsin vursun istiyormuş ama başlarına geleceklerden haberleri yok.. Hatta bana diyor ki Erdoğan Humeyniyi sevdiğinden arabuluculuk yapıyor oradakiler Erdoğan a kızıyormuş bu yüzden..

İran Azerbaycan siyasi yönden çok cahil milletler yani halen köylü kafasında emperyal güçlerin oyunlarını okuyamayacak kadar kapalılar..

Azerbaycan Ermenistan olaylarından hatırlarsınız barış ilan edilir ama o sırada Ermenistan gelir habersiz bir saldırır yapar ve 25-30 Azeri askeri öldürür sonra 3-5 gün çatışma sonra tekrar barış ilan edilir Ermenistan yine habersiz saldırır 25-30 Azerbaycan askerini ödlürür bu böyle sürer giderdi neyse ki TSK girdi ve olayı çözdü bitirdi ama buna karşı da bir eziklik hissedip inkar ve bizde size yangında söndürmesek yanacaktınız kafasına giriyorlar..

İran konusu bizim için her zaman sıkıntı iranın burada ajan faaliyetleri gösterdiği bir algı değil en açık gerçekdir. Türkiye şuan komşu olarak Amerika olmasındansa İran olsun diye uğraşıyor iran ı çok sevdiğinden değil 4 tarafımızı sardıkları için istiyoruz, zaten bu yüzden sınır hattımızdan 40km derken 100 km ye kadar uzaklaştırıldı pkk ypg ve benzer alfatik terör örgütleri..