Merhabalar , başımdan geçen ve hukuki olarak çok garip bir noktaya evrilen bir olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum.

Özet:
Her şey Eylül 2025’te başladı. Üst komşu dükkan sahibi, dükkanımın önüne rızam dışında tır yanaştırıp malzemelerimi geriye itmiş. Ben de gidip kibarca "Abi malzemeleri eski yerine çeker misin?" dedim. Adam direkt tehditlere başladı: "Babanla da konuştum, buradan her gün tırım geçecek, karışmayacaksın, bir daha dersen kötü olur" vs. diye üzerime yürüdü. Sonra dükkanından bize "Sizi öldüreceğim, gömeceğim" diye bağırmaya devam etti.

Ben polisi aradım ama polis gelene kadar adamın avukat olan oğlu elinde silahla dükkanıma girdi. Silahı cebine atıp bana vurdu. Arkasından babası elinde balta ile koşarak geldi, tam bana vuracakken esnaf araya girdi. Bu anların hepsi dükkanın güvenlik kamerasında saniye saniye kayıtlı. Ben hiçbir şey yapmıyorum kayıtlarda, sadece saldırıya uğruyorum.

Olaydan sonra polis beni aldı, Esenyurt Çocuk Şube’de 1 gün nezarette kaldım. Savcılığa gittiğimde şok oldum:

• Dosyada ben SSÇ (Suça Sürüklenen Çocuk) yani "suçlu" olarak görünüyorum.
• Daha da garibi, savcılıktaki ifadem kaybolmuş! Sadece karşı tarafın ifadeleri kalmış. Tekrar ifade vermek zorunda kaldım.
• arabulucu aradı, "Karşı taraf para versin, davayı kapatın, uzamasın" diyor. Suçlu bensem neden onlar bana para teklif ediyor?

Korkum ve Sorum şu:
Bu kişilerin devlette tanıdıkları olduğunu söylüyorlar. Elimde video kayıtları olmasına rağmen, ifadenin kaybolması ve mağdurken suçlu duruma düşürülmem beni endişelendiriyor.
1. Kamera kayıtları varken savcı tanıdıkları olması sonucu değiştirebilir mi?
2. İfadenin dosyadan kaybolması normal mi, başına gelen var mı?
3. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?