Yani o zaman, dediğiniz bu abonelik ücretlerini ödeyecek kişiler için, haber sitesi açmak cidden zararına olur diye düşünüyorum, yazılım tarafında bilgim olduğu için muhtemelen bu sorunuda AI ile fotoğrafı, baştan tasarlayarak farklı açıdan veya haber kaynağına göre baştan yaparak devam etmem gerecek. Çünkü, bir haber çekiliyor: bu haber şu ajansında olabilir, diğer x ajansıda olabilir. Zaten abone olsak, farklı sitelerden haber çekmemize gerek kalmaz. Yani buna başlarken düşündüğüm şu idi: Yazılım tarafında sorun yok, ne gerekilir ise yaparım, haberleride otomatik çekerim gibi düşünüyordum. İşin telif kısmı karışıkmış ama çözülebilir. Onun dışında editörlük yapabilirim, fakat iş alımı gibi şeyler bulamadım. Bunlar hakkında bilginiz var mı? İnternet ile arası iyi olan kişilerin, internet gazeteciliğinden düzgün bir gelir elde edilebilir mi? Sizce nasıl ilerlemeyeliyim.
sadece internet üzerinden ajanstan gelen haberlerle bir yere kadar gelir elde edilebilir ama düzgün bir gelir mi o tartışılır. bulunduğunuz ilin gazeteciler cemiyetinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz ama şöyle yüzeysel bir bilgi vereyim,
sadece ajanstan gelen haberler size gelir getirmez çünkü sitenize girmeden önce çok öncesinde hali hazırda index almış oluyor paylaştığınız haberler. sizi ön plana çıkaracak olan özellikle instagram olmak üzere sosyal medya paylaşımları. ayrıca gelir konusunda da sosyal medya reklamları, seçim dönemleri siyasi reklamlar vb. kazanç sağlayabilirsiniz onun dışında dediğim gibi zaten internete düşen haberlerden değil, oluşturduğunuz network size gelir sağlar.