Merhabalar öncelikle, forumda ki ilk konum bu: Bir merakım olduğu için soruyorum, şöyle başlıyorum.
Öncelikle yazılım bilgim var, o yüzden program olsun site olsun kendim yapabiliyorum. 2 Günde haber sitemi bitirdim, AI Destek kendi bilgim ile hiç zor olmadı. Kendi AI apilerim var, bu yüzden istediğim haberi istediğim kaynaktan, tak diye alıp, istediğim formata, risk oranına göre yayınlayabiliyorum, örneğin şu siteden aldığım haber. Tamamiyle baştan AI tarafından yazılıyor, içinde herhangi telif hakkı riski var mı bakılıyor ve bir şey olma olasılığına karşı idda ediliyor, şöyle idda edildi gibi tasvirlere çeviriliyor.
Kendim her zaman, internette bir site açıyor isem offshore domain & makine ile açıyorum, bu legal olup olmaması açısından değil, rahatlık amacından.
3 gün önce haber domainimi ne domaini seçsem derken, birisini beğendim ve domaini satın aldım. Domain'e baktığımda 2009 yılında açıldığını gördüm, domain kapalı olsada otoritesi 0.5-1 arası bir şey idi.
Gelelim asıl sorulara:
1. AI ile farklı sitelerden haber aldığım oluyor, bu haberler tamamiyle AI tarafından baştan yazılıp, teliflik bir durum var mı kontrol ediliyor + idda edildi, şöyle idda edildi gibi şeylere çeviriliyor. Fakat görseller o farklı siteden alıp, kendi serverime upload ediliyor, fakat resim'in herhangi bir yerinde haber sitesinin ismi yazıyor mu bakıyorum, yazmadıklarını alıyorum (genellikle yazmıyor): Sorun şu: Bu aldığım görsellerin telif hakkı var mı? Çünkü genellikle internette olan resimler veya, haber ile ilgili olan kişinin kesilip resim ile birleştirilmiş hali.
2. Bu işten adsense ile fazla gelir kazanılacağını zannetmiyorum, ama hiç kazanılmaz da demiyorum. Haber sitelerinin asıl kazancı fon mu? Nereden gelir sağlıyorlar, bunları merak ediyorum.