Yapay zekayı projelerin içinde hamallık kısımlarında kullansam da tam anlamıyla hala proje ya da büyük bir kod bölümünü teslim edemiyorum, küçük işlerde güzel zaman kazandırıyor. Tabii bir de yapay zeka ile bir şeyler yapmayı deneyip sistemi daha kötü hale getirip işin içinden çıkamayan insan sayısı çoğaldığı için bu alanda verdiğim destek artmaya başladı. Özetle küçük işlerde güzel ama büyük işlerde yaptığı hataları düzeltmek gelir kapısı oldu diyebilirim. Freelance işlerimiz ve şahsi projelerimiz bir yandan devam ediyor. Yapay zekanın tam anlamıyla bizim işimizi alma süreci için önümüzde biraz daha yol olduğunu düşünüyorum. Umarım o yol bitene kadar biz de bu sektörde bir yere kendimizi sabitleyip güzel kazançlar elde etmeye başlamış oluruz.
Cok güzel bir yol belirlemissiniz kendinize. Yapay zekanin henüz emekleme asamasinda oldugu asikar. Özelden bir arkadas yazdi ona söyledim, buraya da yazayim.
Ben isvicre'de yazilim mühendisi olarak calisiyorum. Daha cok MAUI ve Xamarin üzerine calisiyorum. Ve neredeyse isvicre genelinde bir tane bile is yok. Durum o kadar vahim ve anormal.. Ayrica patron sürekli az kod ile isleri cözmek istiyor. Yani tüm ürünleri bir platformda toplayip hizmet vermek istiyor. AI Engineer de ise aldilar,
Ben suna inaniyorum; AI herkesin isini elinden almayacak, ona uyum saglayacaklar, kendine yaratici bir yol cizenler ayakta kalacak, büyüyecek.. Önemli olan kendimizi adapte edebilmek.