ReferXchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konuyu açtıktan sonraki 8 yılda Altın düşen bir trend izledi ve enflasyona göre değerlendirildiğinde halen eski değerinin üzerine çıkmış değil.
O tarihte o tarih için insanları büyük artıştan sonraki dönemde yıllarca altın yatırımında kilitli kalmamaları için uyarmak amacıyla yazmıştım.
( Lütfen TL bazında değerlendirecek bilgisiz arkadaşlar konuya yazıp komik duruma düşmesin. TL bazında herşey arttı. Burada bahsedilen döviz bazındaki artıştır.)

Şu anda yeni bir trend başlıyor. aslında bir süre önce 3 4 yıl önce başladı ama önümüzdeki 2 3 yıl boyunca önce ONZ bazında 2700 civarlarına bir sıçrayışla ve sonra burayı kırdıktan sonra çok çok yüksek değerlere gelebilecek ve piyasada basılan tüm dolar emisyonu ve yaratıan kredi bazlı dolar miktarının acısını çıkartırcasına artışla olacak. Portföyde yer vermek lazım.
İlave bir bilgi olarak Gümüş gerek maden olarak %90 ı civarında bir kısmın yeryüzüne önceden çıkartılmış olması ve arzının kısıtlı hale gelmesi gerekse de yenilenebilir enerji gibi sektörlerde ve robotik gibi sektörlerde kullanımın alanlarının çok yüksek olması nedeniyle Altına göre daha da düşük performans göstermiş olması nedeniyle daha da büyük potansiyel taşıyor.
Yatırım tavsiyesi değildir ve bilgi vermek için eğitim için bu bilgileri size sunmak istedim. tarihe not düşelim ki 3 4 sen sonra gelip tekrar yazıp görelim bakaım ne olmuş
15 yıllık bu konuyu hortlatma vakti gelmiş.