Geçtiğimiz haftalarda bir medya grubuna bağlı bir e ticaret firmasına yazılım geliştirici ilanına başvurmuştum, ilk görüşme yapıldı insan kaynakları ile aradan 1 hafta geçti pazartesine mail attım 1 saat sonra aradılar teknik mülakat için cumaya tarih verdiler, teknik mülakatı yaptık herşey çok olumlu geçti benim açımdan. Yine 1 hafta sonra sadece beklememek adına olumlu/olumsuz geri dönüş istedim, 1 saat sonra yine aradı, herşey olumlu %85/90 tekfli ileteceğiz, sen meraklanma diye haber veriyoruz dedi ama bir 10 güne ihtiyacımız var dediler, o günde tam 10(iş günü) günü ekleyince bu ay başına denk geliyor yani geçtiğimiz cuma, tabi ben yine bu arada geçtiğimiz salı aradım var mı bir sorun referans için yardımcı olabilirim, ofise gelmem gerekirse gelebilirim vs vs. bir sorun yok dedi bu sefer %70 teklif göndereceğiz dendi bende tamam dedim hala ses seda yok, sizce neler oluyor içerde
Başvurduğunuz şirket orta/küçük ölçe bir firma ise her aramanızda size yapacakları muhtemel maaş teklifini düşürüyor olabileceğinizi göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. İş görüşmelerinde ilgili olmak güzel ancak devamlı bilgi almaya çalışmak fazla ilgilenmek değerinizi düşürür. Size teklifte bulunsalar ve şartlar çok iyi olsa bile, ben bir düşüneyim, size şu tarihe kadar geri dönüş yapayım demek profesyonel bir davranıştır.