Bunun sebebi, oyuncuların aşırı zengin ve ünlü hâle gelmeleri ve yapımın artık istedikleri ücretleri karşılayamamaya başlaması aslında. Game of Thrones’un, hikâyeyi tam anlamıyla anlatabilmek için belki de 11–12 sezon sürmesi gerekiyordu; bunu televizyon dünyası açısından söylüyorum. Kitaplarda ise hâlâ ortalık 56. kitaplarda. The Winds of Winter ve A Dream of Spring kitapları o dönem içinde çıkacaktı; ancak parasal konular ve beklentiler G.R.R.M.’i senaryoya yazmaya itti.

Kitaplar ile dizi 5. sezonda, Jon Snow’un o sahnesiyle ayrılıyor. Dizinin devamında da anlayacağınız üzere, 5. sezondan sonra çok kafa karıştırıcı ve anlamsız olaylar var. Bunun temel sebebi, kitaplara değil de tamamen senaryoya odaklanmaları.

G.R.R.M. de final sezonu fiyaskosundan sonra kitapları hâlâ çıkarmadı. Tahminimce Tolkien’in yaptığını yapacak: öldükten sonra birileri notlarını birleştirip kitabı yayımlayacak. Eğer tutarsa “G.R.R.M. yazmış gibi” denecek; ama başarısız olursa “bunu yeni biri yazmış, G.R.R.M. olsa mükemmel iş çıkarırdı” yorumları yapılacak.

Ben bir GoT hayranı olarak evimde kitaplar, DVD’ler ve özel baskı ürünler bulunduruyorum; ancak bu son iki kitabın geciktirilmesi ,bilerek geciktirilmesi diyeyim, biz fanları gerçekten çok üzüyor.