malesef her yıl başı asgari ücretin artışının maliyeti 2ye katlanarak geliyor zincirleme reaksiyon şeklinde. Kirasını,maliyetini,ortalama kazancını çıkarmak için mecbur kaldıklarını düşünüyorum. Kasıtlı bir şekilde yaptıkları söz konusu değil çünkü 1-2 firma değil zam geldi mi hepsi zamlıyor.
Yıllardır gerçekten kaliteli yemek yemek asgari ücretlinin harcı zaten değil, işveren de en ucuz yerden söylettiriyor veya anlaşıyor. Orta sınıfı bile zorlar duruma geldi.

Benim bayağıdır sinirim şuna, yemeksepetinden 400 tl'ye söylediğim yemeğin restorana dönüşü %60 kesintili falan oluyor, yani neredeyse yarısından fazlasına yemeksepeti + kurye çöküyor.
Ama restorana gittiğimiz zaman yine 400tlden geçiriyorlar, bir de eve söylediğimizi öğrenince "abi arayıp bizim telefondan söyle yemeksepeti komisyon kesiyor" diyor, Hadi arayıp söyleyince 1 yerine 1.5 göndermeyeceksen veya indirim yapmayacaksan, niye ben senin kârını düşüneyim ki.
Oturup yediğinde de "restoranın kirası var,garsonun maaşı" var şeklinde savunuyorlar. E zaten ben gelmesem de o kirayı da maaşı da ödeyeceksin. Oturur evime söyler yerim sen de yarısını kuryeye diğer yarısını da kiraya ödersin ne diyeyim yemeksepeti müstehak biraz bunlara da az bile yapıyor.