Sabah işe gelirken Metro kullanıyorum. Sabiha'da uçaktan inan elinde 3-4 tane bavulu olan 2-3 kişilik gruba resmen kafa atasım geliyor. Nizamı oturuşları yok. Paşa koltuğu sanki oturma izni almadan da oturamıyorsun.
Akşam eve geçerken de marmaray aynı şekilde. Sirkecide bir kadın topluluğu var. Sıfatlar değişir ama fikir hiç değişmez. Geçen mesela yaşlı bir kadın boş koltuğa saldırdı oturdu. Boş koltuğa oturamayan kadın bu seferde benim önümdeki koltuğa sarıldı. Gergin gergin baktığım kadın oturamadı ama öbürü önüme baraj koyduğu için yüzümü görmedi.
Ha bunun dışında iş stresi yüzünden kavga edebilecek duruma geldiğim olaylar da oldu. Marmaray'da güvenlik görevlisinin boşluğunu fırsat bilip, 1 akbille arka arkaya binenleri uyardım. Görevli adamları durdurunca, bu sefer de uyardığım kişiler bana "sen allah mısın" dedi

O gün dayak yemek için fırsat arıyordum ama tipten ötürü (sakallar uzun, saçta seyrek kel olunca. Üstümde sağlam bir gömlek vardı.) sivil polis sanıp saldılar
Arkadaşların bazıları "ülkeden hayır gelmez. kaçın" diyor da, avrupa görmemiş birisi nasıl böyle fikir sunuyor ben bunuda anlamıyorum. Kardeşim yüksek lisansını bitirdi. Seneye nisan ayına kadar iş bulması gerekiyor. Bulamazsa tr dönüşü kesin. Şimdi bu kızın imkanı var ama çalışma izni olmazsa ne olacak ? Almanya vermiyorsa suçlu yine Türkiye mi olacak ?
Kenara koyduğum 1 yıl işsiz kalsam da yeter diyebileceğim bir yatırımım malesef yok. Çalışıyorum ama aldığım paranın çoğu da kredi borçlarına gidiyor. Bu yıl ise olabildiğince borçlarımı azaltmak için kredi kartlarımı kapatmayı düşünüyorum.