picsumDEV adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
psiklog

gelecek sözel mesleklerde bence
mühendilik artık son demine geldi.

hukuk
psikiloji
sosyoloji

ihtiyaç çok fazla olacak gibi ama tabi dünyayı el ele verip amamen yok etemzsek

para kazanmak istiyosanız psikoloji
ben de o şekilde düşündüm ancak yazılıma da ilgim var (orta düzey php html css bilgim ve ilgim var) hatta ekşisözlükte şöyle bir yazı yer alıyor yazilim muhendisligiyle ilgili; “bu başlık altına “yapay zeka bu mesleği bitirdi / bitirecek” diye yazanların önemli bir kısmı yazılımın ne olduğuna dair en ufak fikri olmayan insanlar. prod ortam görmemiş, debug nedir bilmeyen, teknik tartışmayı twitter başlığı sanan tipler. mesele çoğu zaman analiz değil, moral bozma.

merak etmeyin: yazılım mühendisinin yapabildiği her işi eksiksiz yapan bir yapay zeka ortaya çıkarsa, o noktada sadece bu meslek değil; beyaz yakanın büyük bölümü çoktan oyunun dışına itilmiş olur.

yazılım mühendisliği; bir kuruma girip 40 yıl aynı şeyi ezberden yapan, çoğu zaman yatan statik mesleklerle kıyaslanamaz. sürekli öğrenmeyi, güncel kalmayı ve problem çözmeyi zorunlu kılar.

sözün özü: teknoloji geliştikçe donanım da gelişir, sistemler karmaşıklaşır ve bunları makro–mikro ölçekte yönetecek yazılıma her zaman ihtiyaç olur. yazılım bitmez; sadece tembel ayıklanır.”

Sizce ne düşünüyorsunuz? çıkmazda gibiyim. Psikologluk biraz beni uğraştıracak gibi gözüküyor (bir üstteki mesajda direkt olarak psikolog okuyan bir hocam yazmıştı) ingilizce ise yani zaten biliyor sayılırım sadece grammer ve kelime eksiklerim var.

Çıkmazdayım, gerçekten bir hedef belirlemem gerekiyor, sınava bir kaç ay kaldı, başaracağıma inanıyorum Allahın izniyle.