bilimokur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2024 yılında bir internet sitesinden ürün aldım. Kartımla ödeme yaptım. Ürünü göndermediler, iade de yapmadılar. Telefonlarımı da açmamamaya başladılar. Ben de delillerle savcılığa vermiştim. Bugün evime karar geldi. Kararı aynen yazıyorum:

"...müştekinin (ben) ürün kendisine ulaşmadan ödeme yapmaması gerektiği halde bu hususta gerekli dikkat ve özeni göstermediği, bu haliyle denetim imkanının ortadan kaldırılmadığı ve bu nedelerle şüphelilerin üzerine atılı dolandırıcılık suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı vs vs...."

Bundan sonra e-ticaret yapıp parayı alıp ürünü göndermeyeceğiz sanırım... Baksanıza adam bunu yapıyor savcı beni suçluyor...
Bu bir dolandırıcılık meselesi olmadığı için takipsizlik vermiş. Keşke kararın tamamını paylaşşaydınız.
Şöyleki;
Bu bir hukuki alacak verecek meselesi dolandırılma kastı olmaz hukuk dilinde. Asliye Hukuk Mahkemelerinde sizin gidip benim bu adama bu bu sebepten alacağım var diyip alacak davası açacaksınız ve paranızı geri alabilirsiniz. Bir başka yolu da icraya vermeniz. Burada beni dolandırdılar diyemezsiniz. Yani aslında ülke Muz Cumhuriyeti değil usul Cumhuriyeti
Keşke gidip bir avukata danışşaydınız bunların hiç biri olmaz diğer yorumlarda sallayan arkadaşların avukata uğramadığı çok ortada.

Son olarak aman ha Savcı seni suçlarsa Müşteki yazmaz Şüpheli yazar verdikleri kararda.

Selamlar.