Ölmedi, ölmeyecek de. Değişime ve gelişime ayak uyduramayanların daha çok zorlanacağı bir zamana giriyoruz sadece.
Yapay zeka ile birlikte insanoğlu en bilgili ve en üretken olduğu döneme giriyor. Bunu bir lütuf bilip, kendini bu alanda geliştiren kişiler daima kazanacaktır. Teknik bilen insanlar diğerlerine göre birkaç adım önde sadece. Yazılımcılar için x dili / y framework'ü bariyeri ortadan kalkmaya başladı. Bugün hayatında hiç mobil uygulama geliştirmemiş tecrübeli bir yazılımcı ai ile ortaya kaliteli ürün çıkartabiliyor.
Girişimcilikte herkesin bahsettiği bir şey vardır, ürünü kodlamak işin çok ama çok ufak bir kısmını oluşturur. Bu ufak kısımda bile yapay zeka hayatımızı hayli kolaylaştırıyor. Domaini bilmek, katma değer sağlamak, gelişime ayak uydurmak kanımca insana has şeyler. Mümkün mertebe işlerimizi kolaylaştırıp, insana özgü "düşünce" ile neyi ne kadar daha iyi yapabilirize odaklanalım.
6 kisilik bir ekibiz ve son donemde inanilmaz hizlandik. Sunu net goruyoruz, gecmiste cektigimiz cile bosuna degilmis, hatta iyi ki cekmisiz diyoruz.
Bazen etrafta sunu da goruyorum, AI bir yerde isi yarim birakiyor, aciklar kaliyor, kod calisiyor gibi ama kirilgan ve hataya acik olabiliyor. O noktada da cok bir sey soyleyemiyorum.
Ama icimden su geciyor, biz zamaninda o aciklari gorup ustune gitmisiz, cozmek icin saatler harcamisiz ve o gunlerin bilgisini unutmamisiz. Galiba simdi o emegin karsiligini alma zamani, sefasini surecegimiz gunler geldi.
Bugün hali hazırda mevcut yapay zekalara göre konuşuyorsunuz. Ya 2 sene sonra çok daha gelişmiş olacak olan yapay zeka? İşte o zaman işi bilen bir yazılımcınında elinin değmesi gereken hiç birşey kalmayacak.
hocam bence şuan o seviyedeyiz zaten bana öyle geliyor artık sesli komut ile ver işi arkana bakma.
artık sms atıyor bitti iş ne yapayım diye