Çok iyi bir konu açmışsınız ve aynı fikirdeyiz. Unutmayın hocam, sizin ve bizim gibi iyi insanlar da var.

İnsanlığa karşı olan ümidim tamamen kırılıyor. Artık ailem ve arkadaşlarım dışında kimseye yardım etmek ya da iyilik dahi yapmak istemiyorum. Tanımadığım insanlarla ne kadar az muhatap olursam o kadar iyi olacağına dair bir algı oluştu. İnsanlar giderek daha kötü niyetli hâle geliyor; sen iyi niyetli davrandığında ise aptal muamelesi görüyorsun. Her şeye rağmen iyilik iyidir ama hak edene.

Her ülkede böyle insanlar vardır ancak Türkiye’de giderek çoğalmaya başladılar. Bunun sebebini düşünüyorum. Kimileri bunu ekonomiye bağlıyor, kimileri dine, kimileri vicdana vs. Bana göre bunların hepsi boş ve geçici şeyler. Ekonomiye bağlayanlara şunu söylüyorum: “Fakirlik olunca ahlak çöküyor” diyorlar ama şu an dünyadaki en ahlaksız kişiler en zengin olan kişiler. Bu yüzden fakirlikle bağdaştıramayız. Dine bağlayanlara da şunu diyorum: Sapkın hocalar da var, çoğu münafık; dolayısıyla bunu da dinle ilişkilendiremeyiz.
Bunların hepsinin kökten çözümünün caydırıcı cezalar olması gerektiğine inanıyorum ve kesinlikle ıslah edeceğine eminim. Gerekirse ülke bütçesinin %5'i hapishane yatırımlarına harcansın ve bu çökmüş ahlak düzeni bu şekilde düzeltilsin. Korumasız bir bebeğe böyle davranan bir insanı içeri alıp 5 yıl yatırıp sonra dışarı çıkardığında bu kişi ıslah olmuyor ve üremeye devam ediyor. Bu ne ki? Ondan çıkan çocuk ne olsun? Toplumsal ahlak çöküntüsü giderek artıyor.

Siz sanıyor musunuz ki böyle insanların ebeveynleri normal ve sağlıklı insanlar? Hepsi sıkıntılı; ürediklerinde bu sıkıntı çocuklarına da bulaşıyor. Ebeveynleri iyi olup kendisi kötü olanlar elbette vardır ama bunlar istisna, işin sonunda devede kulak kalır. Toplumsal ahlakı, güvenliği, huzuru sağlamak için sağlam bir CAYDIRICI CEZA vermek gerekiyor. Gerekirse 20–30 yıl hapiste, kötü şartlarda bakacaksın; dışarı çıkarmayacaksın ya da bir şekilde toplumdan soyutlayıp üremesini engelleyeceksin. Sen hak ettikleri cezayı ver bakalım, bir daha yapmaya yiyor mu?
AHLAKSIZLIĞI CEZA CAYDIRIR.