Selamlar,
Siteme giriş yapan veya istek atmış olsa bile siteye girdiği andan itibaren geçici süreyle herkesi izleyen bir sistem yapacağım.
Bu sistemin tek gayesi olurda ddos alırsak istekler nasıl gelmiş,nereden gelmiş nasıl korumalıyız gibi analiz verisi oluşturması amacıyla yapıyorum.
Sorumuza gelirsek;
Şimdi ddoslar saniyelik 10,100,1000 veya 50K,100K gibi istekler değil,saniyelik 300,400,500K ve üstü istekler atılıyor.
1. Sorum: Şimdi her isteği anında databaseye kaydetmeye çalışırsak database lock olabilir çünkü saniyelik 300.000 write ciddi bir eylem. Bunu şöyle yapayım dedim Postresql kullanıyorum ram'e alayım ram'dan yapayım ama saniyelik 300.000 istek sabit gelince 3-4. saniyede gene de lock olacak gibi(en azından lock derken yavaşlamalar kilitlenmelere yakın olaydan bahsediyorum) bu mantık kafama yatmadı,bunun yerine ne yapabilirim? Yani write sistemini nasıl yapabilirim?
2. Sorum: Database'de guests adında bir tablo açıp içine visitor_id - actions adında bir kısım açıp bu actions sütununu toast yapısına geçirir orada "Login Page - After a 00:50 second wait and redirect to Neworder" gibi mi yapmalıym ve oraya her eylemi eylem/n eylem/n eylem/n olarak mı kaydetmeliyim yoksa daha mantıklı bir tür var mıdır?
Ayrıca actions kısmı sadece ilk 1 dakika log tutacak,çünkü ddos atılırken her istek max 1-2 dakika yaşıyor o 1-2 dakikada yakaldığımız gibi parçalarsak ortada ddos kalmamış olacak.